Unei mame ”influencer” i-a fost luat copilul de către serviciile sociale în urma unui clip revoltător postat pe Internet

O așa-zisă glumă, devenită virală pe internet, a făcut ca unei mame din SUA să îi fie luat copilul, de către serviciile sociale. Totul a pornit de la un videoclip, în care protagoniștii sunt băiețelul de doi ani și jumătate și tatăl său. Acum, mama „influencer” plânge și spune că i s-a făcut o nedreptate, scrie adevarul.ro.

În ultimele două zile, viața unei cunoscute mame „influencer” din Statele Unite s-a transformat într-un adevărat coșmar. Reprezentanții Registrului de Protecție a Copilului au decis să îi fie luat băiețelul, în vârstă de numai doi ani și jumătate, din cauza unui videoclip în care tatăl micuțului se joacă cu el, într-un mod ce pare a fi foarte periculos.

Gluma care l-ar fi pus pe copil în pericol

Savannah Glembin s-a confruntat cu reacții negative, după ce a postat un TikTok cu fiul ei învelit în folie alimentară, notează New York Post. Complet imobil cu brațele strânse în lateral, micuțul cade în timp ce lacrimile încep să-i curgă în ochi. Soțul lui Savannah, îmbrăcat în uniformă militară, este cel care „manevrează” copilul și pare să se amuze.

joaca periculoasă a tatălui copilului

Dacă ai un copil morocănos toată ziua, aceasta este singura cale.”, spune Savannah, pe fundal.

„Mama influencer” spune că serviciile sociale i-au luat copilul după ce videoclipul a devenit viral.

VIDEO poate fi vizionat AICI.

Tot pe Tiktok, platformă unde este celebră, femeia cu ochii în lacrimi a făcut anunțul, în decursul zilei de luni.

Gunner a fost luat de lângă noi până când CPR (Registrul de Protecție a Copilului) ne va evalua casa pentru că am postat un videoclip în care soțul meu și fiul meu se joacă”, a povestit Savannah, vizibil îndurerată.

Ea a insistat că fiul ei nu a fost „în niciun moment trist”.

Acel videoclip a fost denaturat într-un fel [și a făcut ca] oamenii să creadă că ne abuzăm copilul. Dar el râdea și zâmbea și a fost doar un lucru amuzant pe care l-a făcut Hank (soțul ei), pentru că Gunner intra în sobă în acea zi și a încercat să pună o furculiță într-o priză. Hank l-a înfășurat, într-un mod jucăuș în folie alimentară, arăta ca un castravete mic. În niciun moment nu a suferit sau a plâns. Nu ne-am răni niciodată fiul. El este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat vreodată.”, a continuat mama băiețelului.

Într-o încercare de a-și emoționa urmăritorii ea a mărturisit faptul că Gunner a fost cea de-a patra ei sarcină, după ce a suferit trei avorturi spontane și este „lumina vieții ei”.

Am făcut o greșeală și nu merităm să ne fie luat copilul din cauza asta”, spune femeia.

Răspunsurile la videoclipul lui Savannah au fost amestecate. Mulți au continuat să-i spună mamei: „Internetul nu va uita niciodată”, în timp ce alții au susținut-o.

Femeia este urmărită, pe Tiktok, de peste un milion de oameni.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Noi locuințe sociale în Moldova. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă 27 de milioane de euro

Pentru construcția locuințelor sociale noi în R. Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi 27 mln. de euro. Dintre aceștia, 20 mln. de euro vor fi sub formă de împrumut pentru faza III a Proiectului de construcție, iar restul vor fi oferiți sub formă de granturi.

Câte locuințe sociale au fost construite în țară anul trecut - Stiri.md

Este vorba despre un grant de 1 mln. de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, precum și un grant de 6 mln. de euro din Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 mln. de euro. Diferența de bani, de 7 mln. de euro, va fi acoperită de către autoritățile publice locale care vor aplica la proiect. Contribuția va fi formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

În baza proiectului vor fi construite 455 locuințe sociale în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura cca 1600 beneficiari, renovarea/modernizarea căminelor studențești în 4 localități, care ar asigura cca 750 beneficiari și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura cca 750 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale proiectul prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii de populație, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel, ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri. 

De asemenea, vor fi evaluate construcțiile publice existente și nefolosite din toată țara, în vederea renovării lor pentru a fi oferite familiilor cu venituri mici, familiilor tinere, specialiștilor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Obiectivele proiectului de construcție a locuințelor sociale sunt:

  • Suportul persoanelor cu venituri mici în asigurarea cu spațiu locativ;
  • Suportul persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități pentru asigurarea cu locuri în aziluri specializate;
  • Asigurarea studenților cu locuri în cămine modernizate;
  • Atragerea funcționarilor din cadrul sistemului bugetar al Republicii Moldova și reducerea fluctuației de cadre în rândurile angajaților publici în zonele rurale, prin oferirea de locuințe la locul angajării;
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor social vulnerabile;
  • Dezvoltarea regiunilor prin atragerea și reținerea funcționarilor publici în urbele mici și localitățile rurale ale Republicii Moldova;
  • Creșterea eficienței energetice în imobilele publice, ceea ce va duce la reducerea poluării mediului și la scăderea cheltuielilor.

Proiectul vizează atragerea și menținerea specialiștilor din domeniul educației, sănătății, protecției sociale și administrației publice în mediul rural pentru a asigura furnizarea în continuare a unor astfel de servicii și astfel să contribuie la creșterea calității vieții pentru cetățeni, prin oferirea acestora la prețuri accesibile în locațiune.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării sale la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a semnat joi legea privind aderarea ţării sale la NATO, transmite Agerpres.

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia -  Stiri.md

Legislaţia care încorporează tratatul fondator al NATO a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 1 martie cu o largă majoritate.

Sauli Niinisto anunţase după acel vot că doreşte să promulge legea înaintea alegerilor parlamentare din ţara sa, prevăzute pentru 2 aprilie.

Finlanda încă aşteaptă ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea sa de aderare la NATO. Toate celelalte 28 de ţări membre ale organizaţiei au aprobat deja intrarea Finlandei în Alianţă.

Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Finlandei la 27 martie, în timp ce Turcia a anunţat că o va aproba în curând.

La scurt timp după Summitul de la Madrid din 28-30 iunie 2022, Suedia şi Finlanda au ajuns la un acord cu Ankara. Cele două ţări nordice şi-au exprimat sprijinul pentru Turcia în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale şi au promis că vor facilita expulzarea suspecţilor urmăriţi de autorităţile turce.

Ulterior, Turcia le-a prezentat celor două ţări nordice cereri de extrădare pentru 33 de persoane, majoritatea considerate ”terorişti” de către Ankara. Extrădările militanţilor kurzi sau ale personalităţilor ostile regimului turc refugiate în Suedia constituie aspectul cel mai delicat al cererilor formulate de Turcia.

Decizia Suediei de a autoriza în luna ianuarie o manifestaţie în faţa ambasadei Turciei la Stockholm, în cursul căreia a fost ars un exemplar din Coran, a cauzat o reacţie dură din partea Ankarei, care practic a suspendat ratificarea aderării celor două ţări la NATO.

În urma începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, Suedia şi Finlanda – ce are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri – au prezentat o candidatură comună pentru a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, abandonând deceniile de nealiniere militară.

Soția și cei trei copii ai unui pompier, morți în incendiul la care el a ajuns prea târziu
Articolul anterior
Interpretul Patric Hangan, atacat pe rețele din cauza unui concert la Moscova
Articolul următor