UNICEF a donat echipamente de protecție pentru lucrătorii din prima linie

100.000 de măști chirurgicale, 20.000 de viziere și 500.000 de perechi de mănuși. Echipamentele au fost donate de UNICEF și au ajuns la lucrătorii medicali și polițiștii de frontieră. UNICEF anunță că va continua să ofere echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii din prima linie, atât din sectorul sănătății, cât și din alte domenii.

separator

Cea mai mare parte a echipamentelor individuale de protecție va fi pusă la dispoziția personalului medical din prima linie, pentru a-l proteja de riscul de a se infecta cu COVID-19. „Este un sprijin enorm acordat sistemului de sănătate din țara noastră pentru a face față pandemiei COVID-19. Lucrătorii medicali sunt în prima linie a luptei pentru viața și sănătatea pacienților, motiv pentru care echipamentul le oferă protecția necesară”, a declarat Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Din același lot de echipamente individuale de protecție, 20.000 de măști și 80.000 de perechi de mănuși vor ajunge la polițiștii de frontieră. „Lucrătorii din prima linie sunt coloana vertebrală a unui răspuns eficient la COVID-19. Trebuie să contribuim la asigurarea protecției lor, întrucât curajul lor este extraordinar”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova.

Lotul este oferit ca parte a unui proiect susținut de Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID-19, implementat de UNICEF, UN Women și Organizația Internațională pentru Migrație. Proiectul, cu o valoare de un milion de dolari, dintre care UNICEF Moldova implementează 750.000 USD, este finanțat de guvernele Norvegiei, Danemarcei, Olandei și Elveției.

Lucrătorii medicali de pe ambulanțe: atacați de virus, epuizați de temperaturile ridicate
Articolul anterior
Un băiețel de 5 ani suferă de cancer. Singura lui șansă este transplantul de măduvă osoasă
Articolul următor