Uniunea Europeană anunță oficial că țările membre pot cumpăra orice vaccin pe care îl doresc

Țările membre ale Uniunii Europene pot cumpăra vaccin anti-Covid de unde vor, mai puțin de la companiile care au deja contract încheiat cu Comisia europeană. Este prima dată când se transmite oficial această aprobare.

Slovacia a achiziționat deja serul rusesc Sputnik, Cehia se pregătește să facă la fel, iar în Ungaria se fac inoculări atât cu vaccinul rusesc, cât și cu cel chinezesc Sinopharm.

Totodată, un nou vaccin dezvoltat de americanii de la Johnson & Johnson a primit undă verde în Statele Unite.

Anthony Fauci, epidemiolog şef al SUA: Avem acum trei vaccinuri foarte eficiente. Fiecare dintre ele este foarte eficient în faţa formelor grave ale bolii. Practic nu există spitalizări sau decese timp de un an (n.r. de la administrarea vaccinului) . Ceea ce este o veste foarte bună.

Compania americană a anunţat că este pregătită să distribuie trei milioane de doze imediat, din cele aproximativ 100 de milioane pe care s-a angajat să le livreze Statelor Unite.

Asemenea serului Moderna sau AstraZeneca, poate fi păstrat şi transportat într-un frigider normal. Mai mult, o doză costă doar 10 dolari, de două mai puţin ca cel de la Pfizer şi de aproape trei ori mai puţin decât serurile de la Moderna sau AstraZeneca.

Eficiență de 85% în cazurile grave de Covid-19

Testele clinice au arătat că are o eficienţă de peste 85% în cazul formelor grave de Covid-19 şi poate fi administrat, într-o singură doză. tuturor celor care au peste 18 ani.

Francis Collins, Director al Institutului Naţional de Sănătate din SUA: Orice vaccin primeşti, acceptă-l. Toate sunt foarte bune.

Până la acest moment, în Statele Unite, unde pandemia a făcut peste 500 de mii de morţi, au fost vaccinate cu cel puţin o doză 46 de milioane de oameni, iar 22 de milioane au primit şi rapelul.

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii: Vom folosi toate metodele la care ne putem gândi pentru a extinde manufactura vaccinului, acest al treilea vaccin, care ne va ajuta să facem progres rapid în administrarea dozelor în braţele a tot mai mulţi oameni.

Grecia prelungeşte lockdown-ul şi anunţă măsuri suplimentare pentru perioada cea mai dură a epidemiei
Articolul anterior
Primele imagini cu medicul erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții
Articolul următor
Alte articole interesante