Uniunea Europeană cere statelor membre să renunţe la sobele pe lemne începând din 2024

Uniunea Europeană cere statelor membre să renunţe la sobele pe lemne începând din 2024.

„Utilizarea lemnului pentru producția de produse cu durată scurtă de viață și pentru aprovizionarea cu energie trebuie să fie redusă la minimum și să se bazeze mai ales pe biomasa lemnoasă secundară, cum ar fi rumegușul, reziduurile și materialele reciclate”, a scris Comisia Europeană în raport, transmite Playtech.ro.

Nu este clar dacă e vorba de o interdicție totală sau dacă anumite tipuri de ardere a lemnului vor fi permise.

Potrivit viitoarelor reglementări, nu va mai fi permisă tăierea pădurilor în scopul producerii de lemn. Plantarea de arbori cu intenția de a produce lemn de foc din aceștia ar trebui, de asemenea, evitată, potrivit reglementărilor.

Comisia Europeană vrea să interzică sobele pe lemne, o lovitură mare pentru România și milioanele de oameni care se încălzesc cu ele în fiecare toamnă și iarnă. Ministrul Muncii spune că măsura vizează și România, dar va fi o perioadă de tranziție.

Președintele ceh Petr Pavel le-a lăsat un mesaj rușilor pe un echipament ucrainean: „Mergeți acasă înainte să fie prea târziu”

În timpul vizitei sale în Ucraina, pe care a încheiat-o duminică, președintele Cehiei, Petr Pavel, a scris pe un echipament militar un mesaj adresat forțelor ruse, îndemnându-le să plece din Ucraina, relatează Libertatea, conform Ukrainska Pravda.

Președintele ceh Petr Pavel le-a lăsat un mesaj rușilor pe un echipament ucrainean: „Mergeți acasă înainte să fie prea târziu”

„Mergeți acasă, rușilor, înainte de a fi prea târziu”, a scris Petr Pavel.

Din mesajul liderului de la Praga reiese că îndemnul a fost notat pe un echipament ucrainean care va participa la o viitoare contraofensivă.

„Cunosc acest sentiment. Unitatea ta merge în prima linie și vrei să mergi cu ea, vrei să conduci și să fii un exemplu. În calitate de comandant, am fost întotdeauna acolo pentru soldații mei. Acum, acesta nu mai este rolul meu. Am venit aici pentru a-i înveseli. Suntem alături de voi. Îi veți răzbuna pe cei căzuți, vă veți apăra libertatea. Rusia, du-te acasă”, a precizat Pavel pe Twitter, alături de imaginea în care apare scriind mesajul pentru forțele ruse.

Czech President Pavel meets Zelenskiy: A question of 'when' – not 'if' –  Ukraine joins EU and NATO - Prague, Czech Republic
Společnou návštěvou jsme chtěli vyjádřit silnější poselství, řekli Čaputová  s Pavlem po jednání se Zelenským — ČT24 — Česká televize

Generalul Petr Pavel a fost președinte al Comitetului Militar al NATO, iar la sfârșitul lunii ianuarie a câștigat alegerile prezidențiale din Cehia.

Președinții Republicii Cehe și Slovaciei au ajuns în Ucraina în dimineața zilei de 28 aprilie. Pentru Pavel aceasta a fost prima vizită în Ucraina în calitate de șef de stat.

După prima zi de deplasări în nordul regiunii Kiev și întâlniri cu oficiali în Capitală, cei doi lideri au rămas peste noapte în Ucraina, ceea ce este destul de rar pentru vizitele unor înalți oficiali străini în timpul unui război.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Petr Pavel a mers în regiunea Dnipropetrovsk, unde se concentrează sprijinul acordat de Cehia Ucrainei, iar Zuzana Chaputova, președinta Slovaciei, a mers în regiunea Cernihiv.

Potrivit presei cehe, Petr Pavel a trecut granița de vest a Ucrainei duminică dimineață.

„Cea mai sexy fotbalistă din lume”, salvată în ultima clipă din mâinile bărbaților într-un club de noapte. Cine este eroul ei

Considerată cea mai sexy fotbalistă din lume, Alisha Lehmann a fost asaltată de un grup de bărbați într-un club de noapte, înainte ca Marcus Rashford, starul lui Manchester United și al naționalei Angliei, să o salveze.

Marcus Rashford ar fi salvat-o pe ‘cea mai sexy fotbalistă din lume’ Alisha Lehmann de o mulțime de bărbați într-un club de noapte.

Cei doi petreceau separat în interiorul unui club din Manchester la începutul lunii aprilie, când Rashford a sărit în ajutorul lui jucătoarei din Elveția. Blonda cu picioare lungi a fost asaltată de un grup de bărbați la sosirea în local, dar a fost salvată atunci când atacantul lui Manchester United a aflat de situație.

Pentru a se asigura că Lehmann nu va trebui să se confrunte prea mult timp cu atenția nedorită, Rashford a invitat-o pe jucătoarea formației Aston Villa și pe prietenii ei să se alăture secțiunii sale VIP din club. Se spune că aceasta a fost impresionată de gestul cald al lui Rashford și a putut să se bucure în liniște de restul nopții, în timp ce fotbaliștii petreceau în grupuri separate, notează protv.ro, conform DailyStar.

Alisha Lehmann, 13 milioane de fani pe Instagram

Vorbind despre incident, o sursă din cadrul clubului a declarat pentru The Sun: „Marcus a eliberat o masă și a invitat-o pe ea și pe prietenii ei să li se alăture. Era prima dată când se întâlneau, dar el știa cine este Alisha. Au schimbat câteva cuvinte și ea i-a mulțumit, apoi au continuat să petreacă cu grupurile lor separate de prieteni. Ea a crezut că era un domn”.

Alisha Lehmann a fost supranumită cea mai sexy fotbalistă din lume, iar de pe urma acestui statut și a câștigat peste 13 milioane de urmăritori pe Instagram. Vedeta elvețiană este atât de sexy încât un site pentru adulți a încercat să o atragă pentru a produce conținut picant cu o ofertă de 80.000 de lire sterline.

De asemenea, blonda a primit săptămâna aceasta propriul kit FIFA 23, ceea ce a dus la un schimb de replici cu asul tenisului Stefano Tsitsipas atunci când a anunțat afacerea.

Turcia a închis spațiul aerian pentru compania FlyOne Armenia. Un avion a aterizat de urgență la Chișinău

Turcia și-a închis sâmbătă, fără avertisment, spațiul aerian pentru compania aeriană low-cost armeană FlyOne Armenia, a anunțat agenția de presă internă Armenpress, care l-a citat pe președintele consiliului de administrație al transportatorului, Aram Ananian, potrivit Reuters.

Turcia închide zborurile pentru FlyOne: Un avion a aterizat la Chișinău

„Din motive necunoscute nouă și fără niciun motiv aparent, autoritățile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spațiul aerian turc. Anularea a fost efectuată fără o notificare prealabilă, ceea ce a pus compania aeriană și pasagerii noștri în fața unui fapt”, a comunicat șeful consiliului de administrație, Aram Ananian.

Președintele consiliului de administrație a mai declarat că avionul FlyOne, aflat pe ruta Paris-Erevan, a efectuat o aterizare de urgență la Chișinău, adăugând că reprezentanții companiei aeriene iau măsuri în legătură cu incidentul.

Ulterior, Ananian a declarat pentru TASS că pasagerii cursei de zbor Paris-Erevan au fost transportați în Armenia.

Pe o  rețea de socializare au apărut imagini cu pasagerii cursei care a aterizat de urgență pe Aeroportul din Chișinău. O pasageră spune că ar fi rămas blocați la bord timp de aproximativ o oră.

„Aventurile continuă, noi suntem în avion și…noi nu am ajuns ucolo unde ne trebuie, noi am ajuns la Chișinău și stam de o oră în avion.”, povestește pasagera cursei respective, conform publika.md.

În sudul Moldovei a nins astă-noapte!
Articolul anterior
Republica Moldova, printre marii clienți ai Gazprom
Articolul următor