Uniunea Europeană relaxează treptat, începând de astăzi, restricţiile de intrare pe teritoriul său. Cetățenii căror țări sunt vizați

Uniunea Europeană relaxează restricţiile de intrare pe teritoriul său în ceea ce privește pandemia de coronavirus pentru persoanele care vin din SUA şi din alte 7 ţări, datorită îmbunătăţirii situaţiei lor epidemiologice.

Astfel, persoanele care vin din SUA, Albania, Hong Kong, Liban, Macao, Macedonia de Nord, Serbia şi Taiwan ar trebui să poată intra mai uşor în blocul comunitar, potrivit unui anunţat făcute de UE, într-un comunicat de presă, făcut ca urmare a unui acord realizat în această săptămână între reprezentanţii statelor membre.

Fiecare stat european este, însă, liberă să decidă care sunt cerinţele şi restricţiile pe care le impune turiştilor străini şi, de asemenea, să aleagă data de la care începe implementarea noilor recomandări.

Cele opt noi ţări de unde sunt permise venirile se alătură, astfel, altor state care nu mai sunt vizate de restricţii, precum Australia, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

China se află, de asemenea, pe listă, dar este supusă confirmării reciprocităţii pentru turiştii din UE.

UE îşi actualizează la fiecare două săptămâni lista de ţări pentru care ar trebuie ridicate restricţiile, relatează Agerpres.

Estonia va dona 100.000 doze de vaccin pentru Republica Moldova
Articolul anterior
Un bărbat este grav bolnav după ce a luat preventiv, timp de un an de zile, paracetamol și algocalmin de ,,frica infectării cu Covid-19”
Articolul următor
Alte articole interesante