Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 9 milioane de euro nerambursabili, pentru a combate efectele crizei provocate de pandemia Covid-19

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 9 milioane de euro pentru a combate efectele crizei provocate de pandemia COVID-19. Ministerul Finanţelor şi Comisia Europeană au semnat un acord de finanţare nerambursabilă.

separator

Potrivit Ministerului Finanţelor de la Chişinău, sectorului medical va primi 5 milIoane de euro din asistenţa financiară a UE, pentru a face faţă celui de-al doilea val al pandemiei de Covid-19.

Acordul de finanţare include furnizarea de echipamente cheie pentru centrele şi laboratoarele de sănătate şi de asistenţă critică în managementul cazurilor, îmbunătăţirea capacităţilor laboratoarelor în supravegherea, prevenirea şi controlul infecţiilor.

Republica Moldova va primi alte 4 milioane de euro pentru implementarea reformelor promise de autorităţile de la Chişinău – consolidarea independenţei justiţiei şi mass-media, dar şi a capacităţii de supraveghere a sectorului bancar.

Acordul este parte a Programului Anual de Acţiuni 2020 al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, finanţat în baza Instrumentului European de Vecinătate, anunță TVR Moldova.

Deschiderea școlilor nu a dus la creșterea ratei de infectare cu coronavirus în rândul copiilor
Articolul anterior
Cristi Botgros i-a făcut o surpriză tatălui său: ,,Sunt cel mai fericit, mă bucur că am reușit să te încântăm”
Articolul următor
Alte articole interesante