Universitate online gratuită, în Germania. Cum poți studia?

În Germania s-a deschis o universitate online, unde fiecare doritor poate studia gratuit și obține certificate de competență. Există, de asemenea, oferte interesante pentru străini.

separator
În această vară, o universitate a apărut în Germania, unde toată lumea, fără excepție și absolut gratuit, poate dobândi cunoștințe de la profesorii germani, fără a părăsi canapeaua de acasă.

Proiectul Virtuelle Hochschule Bayern – Universitatea Virtuală din Bavaria – implică treizeci de universități bavareze. Printre acestea se numără titulari de elită precum Universitatea Tehnică din München și Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen și universități mai puțin cunoscute, precum Universitatea din Regensburg, școlile superioare din Augsburg, Coburg, Ingolstadt, Kempten. Pe o platformă specială de pe Internet, profesorii acestor universități își expun prelegerile și seminariile – în germană sau engleză.

Până acum, prelegerile și cursurile Universității virtuale bavareze au fost disponibile numai studenților universităților bavareze. Noul proiect Open vhb este deschis tuturor celor care vor să stăpânească limba germană, să-și îmbunătățească cunoștințele într-un anumit domeniu, să navigheze în alegerea profesiei sau să își extindă pur și simplu orizonturile.

Noul format OPEN vhb este asemănător cursurilor extinse deschise online. Nu există cerințe pentru solicitanți. Și, în general, nu este necesar să fii student pentru a participa. Totul este complet gratuit și accesibil tuturor. Nu există credite, dar puteți obține un certificat de participare după trecerea testelor online.

Acum pe platformă există aproximativ cincizeci de astfel de cursuri web pentru toată lumea, dar oferta va fi extinsă. Subiectul acoperă o varietate de domenii ale științei: de la marketing online și management financiar la microbiologie, genetică și ortopedie. Învață cum să te asiguri pe rețelele sociale, cum să-ți faci casa inteligentă, să vorbești carismatic, să faci față stresului și să gestionezi viitorul tău. Rxistă cursuri pentru astfel de cursuri la modă precum Internetul mărfurilor, industria 4.0 și chiar DJing-ul.

Unele cursuri pot fi utile în special pentru străini – cei care intenționează să-și conecteze cumva viața cu Germania. „Germana ca a doua limbă străină”, „Ortografia: competențe de bază”, „Studierea în Germania. Introducere în viața academică germană”.

Cursurile sunt organizate în germană sau engleză. Fiecare curs este însoțit de un scurt rezumat care descrie obiectivele, programul și publicul țintă. Există, de asemenea, informații specifice despre profesori. Dacă cursul îți este interesant, este necesară înregistrarea. Pentru a face acest lucru, introdu e-mailul și parola sau înregistrați-vă prin Facebook.

Citește mai multe pe DW

Ciclistul moldovean Ilia Novicov a ocupat locul doi printre juniori în cadrul Cupei Burgas

Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas printre juniori, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

El se află într-un stagiu de pregătire în Bulgaria. Recent, el a câștigat prima etapă a Cupei Moldovei.

Anul trecut, Ilia Novicov s-a clasat pe locul 35 din 92 de participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor.

Gala laureaţilor Premiilor Naţionale GALEX, ediția a XIII-a

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare  cu Liga Bibliotecarilor din Republica  Moldova „ALEXE RĂU”, organizează tradiţional, de Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor şi Ziua Bibliotecarului, Gala laureaţilor Premiilor Naţionale GALEX,  activitate importantă în lumea bibliotecară de nivel naţional, având drept obiectiv promovarea şi stimularea activităţii bibliotecarilor şi a persoanelor fizice sau juridice, care prin acțiunile  sale susțin dezvoltarea bibliotecii ca structură infodocumentară de importanţă strategică, fiind cel mai important serviciu civil de stocare şi difuzare a informaţiei dintr-o comunitate și în numele comunității.

Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX a devenit deja o tradiție și, ca orice tradiție, e ceva care se consolidează în fiecare an cu unele transformări, rămânând fidelă valorilor eterne. Și asta pentru că lucru­rile pe care le facem bine, frumos și eficient, merită a fi apreciate, scoase la lumină, astfel încât să avem micile noastre bucurii care să ne susțină în fața dificultăților de care este atât de plină lumea contemporană.

Astfel, Gala Premiilor Premiilor Naționale GALEX vine să încununeze o activitate în care ne investim, an de an, talentul, vocația, sufletul, reușind să producem servicii ce se află în slujba comunității, având ca și sarcină oferirea de servicii moderne și profesioniste utilizatorilor.

În acelaşi timp, Premiul Naţional GALEX se acordă  celor mai buni bibliotecari din bibliotecile naţionale şi din bibliotecile publice.

Anul acesta Premiile Naționale GALEX sunt decernate la următoarele nominalizări:

  • Cel mai bun om politic susţinător al bibliotecilor;
  • Cel mai bun fondator de biblioteci;
  • Cel mai bun scriitor promotor al cărţii şi lecturii;
  • Cel mai bun editor susţinător al bibliotecilor;
  • Cel mai bun promotor şi susţinător al bibliotecilor, cărţii şi lecturii în mass-media;
  • Cel mai generos mecena al bibliotecilor;
  • Cel mai bun prieten – filantrop al Bibliotecii Naţionale;
  • Cel mai bun susținător al politicilor și programelor de valorificare a moștenirii culturale;
  • Cel mai bun manager al anului 2023 din Biblioteca Națională Republicii Moldova;
  • Cel mai bun bibliotecar al anului 2023 din Biblioteca Naţională a Republicii Moldova;
  • Cel mai bun bibliotecar al anului 2023 din Sistemul Național de Biblioteci;
  • Cel mai bun proiect biblioteconomic;
  • Cea mai bună bibliotecă – promotor al tehnologiilor informaționale, nominalizare nou

Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, ora 12:00, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Chișinău, str. 31 august 1989 78 A (etajul 2, sala de lectură nr.1).

Premiul GALEX a fost instituit în 2010, denumirea acestuia fiind compusă din primele litere ale numelor lui Gavriil Bilevici și Alexe Rău, doi foști distinși directori ai Bibliotecii Naționale.

Biserica din lemn din satul Măcăreuca, veche de peste 230 de ani, riscă să se prăbușească

Biserica din lemn din satul Măcăreuca din raionul Drochia, veche peste 230 de ani, riscă se prăbușească. În timp ce oamenii și parohul bisericii din sat fac apel la autorități să salveze monumentul istoric, primarul comunei spune că primăria nu are mijloacele financiare necesare pentru a restaura biserica veche, scrie TVN.

„De vreo 15 ani nu se face nimic. S-a agravat și tragem nădejde la bunul Dumnezeu cumva și Maica Domnului să ne ajute, poate cumva să reușim să o restaurăm, asta este principalul. Te doare sufletul, e clar lucru. Este ca monument istoric, iaca care-i socoteala, îi dată la Ministerul de Cultură, cum se spune el, aceștia răspund”, a spus preotul satului Măcăreuca, raionul Drochia, Fiodor Zeru. Autoritățile spun biserica trebuie să fie restaurată de urgență, altfel riscă să se ruineze.

„Acest monument este foarte important pentru comuna noastră, deoarece este deja biserica aceasta din piatră construită alături, iar aceasta din lemn a rămas ca un monument istoric. Din păcate, noi nu avem finanțe să alocăm pentru construcția acestei clădiri, dar sperăm că Guvernul și alte organe vor contribui la dezvoltarea și reamenajarea acestei construcții”, a declarat primarul comunei Cotova, raionul Drochia, Dumitru Cuțchi, potrivit sursei citate.

„Raionul Drochia are 2 biserici din lemn. Este vorba de această biserică și biserica din satul Fîntînița, care este conservată mult mai bine. Din păcate, biserica din lemn de la Măcăreuca are peste 200 de ani, este din 1793, dar se presupune că este mult mai veche, ultima reparație sau restaurare a fost făcută cu ajutorul comunității de aici, în 1985.

În această biserică s-au păstrat niște elemente din ușile împărătești, au fost și icoane, dar cu timpul au dispărut și nu mai știm de urma acestor icoane vechi. Biserica merită a fi salvată”, a spus șefa Direcției cultură, tineret și sport Drochia, Cristina Țurcanu. Reconstrucția bisericii din lemn a fost estimată în 2014 la 3 milioane de lei. Ultima slujbă a fost ținută aici în anii 90.

Cum coboară canadienii din avion? Trebuie să vezi acest video!
Articolul anterior
O fetiță a făcut o criză de isterie pentru că nu i-a plăcut penarul pe care i l-a cumpărat mama sa. Ce decizie a luat părintele?
Articolul următor