Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” anunță admiterea la studii superioare de licență, masterat și doctorat

Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” este o universitate modernă ce promovează valori precum spiritul antreprenorial şi inovativ, cercetarea de calitate şi deschiderea, încurajează studenţii să-şi dezvolte creativitatea şi potenţialul, pregătindu-i şi sprijinindu-i pentru dezvoltarea unei cariere de succes.

separator

Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” pregătește specialiști în următoarele domenii:

  • Științe Politice;
  • Relații Internaționale;
  • Științe Economice;
  • Drept;
  • Servicii Publice;
  • Științe ale Educației;
  • Științe ale Naturii;
  • Jurnalism;
  • Științe ale Comunicării;
  • Inginerie și Activități Inginerești.

Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „C. Stere” întrunește cinci facultăți, studiile desfășurându-se atât la forma de învățământ de zi, cât și la învățământ cu frecvență redusă.

Conform procesului de la Bologna studiile din cadrul Universității se desfășoară pe cicluri: Ciclul I- studii superioare de Licență; Ciclul II- studii superioare de Masterat; Ciclul III- studii de Doctorat.

Universitatea activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a sistemului European de Credite transferabile (ECTS), fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi angajarea absolvenţilor în câmpul muncii.

Pentru a facilita încadrarea activă a absolvenţilor în societatea europeană, curricula academică prevede studierea următoarelor limbi străine: engleza, franceza, germana, spaniola.

Un suport important la derularea procesului didactic constituie activitatea eficientă a bibliotecii, a claselor computerizate şi accesul studenţilor la reţeaua globală Internet.

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „C. Stere” este succesoarea Institutului de Studii Politice și Relații Internaționale (ISPRI), fondat în iunie 1997.

Adresa instituției: Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 200 tel. +37322240621 // +37322358427// +37322749913// +37379117979// +37369807979

Accesează pagina web www.uspee.md  pentru a afla mai multe detalii!

Peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, ridicate în urma a 18 percheziții în Capitală, dar și în afara ei

Peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă – ridicate urmare a 18 percheziții în Chișinău și în afară. Substanța botulinică era adusă ilegal în Moldova din Ucraina – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și și în condiții necorespunzătoare.

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal și cu sprijinul angajaților SFS și ANSP, au ridicat marți peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, în cadrul perchezițiilor în 18 locații din Chișinău și în afară.

Suplimentar, oamenii legii au ridicat cinci calculatoare, documente contabile, carnete cu înscrisuri și peste de 60.000 EUR, peste 4.000 USD și peste 360.000 MDL. Potrivit oamenilor legii, substanța botulinică era adusă ilegal în Moldova din Ucraina de către complicii persoanelor implicate – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și și în condiții necorespunzătoare. Ulterior aceasta era transmisă și utilizată în unele clinici de frumusețe din municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării.

Investigația penală continuă, iar publicul urmează să fie informat despre rezultatele acesteia.

Accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta nr. 22

Accident rutier cu implicarea unui troleibuz a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei pe strada Ion Creangă, scrie stiri.md.

Potrivit ofițerului de presă Natalia Stati, a accidentul a avut loc la ora 12:20, când o mașină de model Volkswagen s-a tamponat cu un troleibuz de pe ruta numărul 22.

Ca urmare a impactului nimeni nu a avut de pătimit.

Alte circumstanțe pe acest caz se stabilesc.

Ceartă la cuțite între doi iubiți din Durlești. Cu ce s-a încheiat

Un bărbat a ajuns la spital după ce concubina acestuia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit, stiri.md.

Incidentul s-a produs pe data de 24 aprilie, la Durlești, în locuința agresoarei.

Veniți la fața locului polițiștii au stabilit că o un bărbat de 42 de ani, aflându-se în ospeție la concubina sa, o femeie de 54 de ani, în urma consumului de alcool, s-au certat până la cuțite.

Astfel, în timpul conflictului, femeia a scos un cuțit și i l-a înfipt bărbatului răni în zona pieptului.

Ca urmare, bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Mai mulți copii ai străzii și-au improvizat un loc de trai într-un depozit de deșeuri
Articolul anterior
Interpretul de muzică populară Gabriel Nebunu se mută în România. Motivul este unul dureros!
Articolul următor