Unul din moldovenii blocați în orașul chinez Wuhan, revine în Moldova

În provincia Hubei din R.P.Chineză se află 2 cetățeni ai Republicii Moldova cu care Ambasada menține continuu legătura și anunță că starea lor de sănătate este bună.

separator
Cei doi cetățeni, unul dintre care este și cetățean român, iar celălalt este stabilit în SUA, vor pleca din provincie de îndată ce autoritățile chineze vor permite părăsirea regiunii. Cel dintâi, ca urmare a înțelegerilor Ambasadei RM din Beijing cu Misiunea Diplomatică a României va fi îmbarcat în următoarele zile, alături de alți cetățeni români, într-o aeronavă pusă la dispoziție pentru mai mulți cetățeni europeni, către o capitală europeană, de unde va reveni în Republica Moldova.

Cheltuielile pentru zborul menționat, vor fi suportate de statul Francez și de Uniunea Europeană.

Cel de-al doilea cetățean, o doamnă căsătorită cu un cetățean chinez, este cazată la rude în provincia Hubei și va părăsi regiunea atunci când vor fi deblocate de către autorități zborurile internaționale, pentru a se deplasa spre SUA, acolo unde domiciliază.

În legătură cu celelalte familii aflate pe teritoriul Chinei care și-au exprimat dorința de a pleca din țară, Ambasada Republicii Moldova la Beijing este în legătură permanentă cu autoritățile chineze pentru a facilita procedurile necesare în vederea părăsirii teritoriului.

Totodată, MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni care se află deja în R.P.Chineză să respecte și să urmeze anunțurile și regulile de profilaxie și igienă recomandate de Comitetului Național pentru Sănătate, în parte de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China și să evite contactul cu persoane care prezintă simptome respiratorii și totodată să se conformeze testelor de verificare necesare.

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul R.P. Chinez care au nevoie de asistentă consulară pot apela tel +861065325494  sau telefonul de urgență +8618513292005.

În prezent, situația privind prevenirea și controlul virusului este încă severă. În dimineața zilei de 31.01.2020 numărul bolnavilor de pneumonie cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns la 9.692 de persoane. Totodată, 213 bolnavi au decedat. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistate 1.982 de cazuri noi.

Ministerul Afacerilor Externe: anunț oficial ce vizează moldovenii stabiliți în Marea Britanie
Articolul anterior
Cinci salvatori, apreciați cu medalii pentru salvarea minorului care a căzut în lacul din parcul ,,Valea Trandafirilor”
Articolul următor
Alte articole interesante