UPDATE: 13 puncte de trecere a frontierei și-au sistat temporar activitatea

Nouă puncte de trecere a frontierei (PTF) și-au sistat temporar activitatea, din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană și a defecțiunilor tehnice la baza de date a autorității vamale din țara vecină, scria primul.md încă în dimineața zile. Între timp, alte 4 puncte și-au sistat lucrul.

ȘTIREA inițială: Potrivit Poliției de Frontieră, este vorba de următoarele PTF:

  • Vulcănești–Vinogradovka,
  • Mirnoe–Tabaki,
  • Ceadîr-Lunga–Novîe Troianî,
  • Ocnița–Sokireanî,
  • Ceadîr-Lunga–Maloiroslaveț,
  • Cișmichioi–Dolinskoe,
  • Unguri–Bronița,
  • Larga–Kelmențî
  • Briceni–Rossoșani.

Autoritatea recomandă călătorilor să aleagă din timp alte puncte de trecere aflate în proximitate.

Totodată, Poliția de Frontieră a anunțat că și-a reluat activitatea în regim normal PTF Grimăncăuți–Vașkovțî.

De asemenea, călătorii sunt informați că funcționează non-stop Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), care anunță orice schimbare de situație la trecerea hotarului.

UPDATE: UPDATE (12.50): Poliția de frontieră anunță că 13 puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea:
– PTF Grimăncăuți-Vașkovțî;
– PTF Vulcănești-Vinogradovka;
– PTF Mirnoe-Tabaki;
– PTF Ceadîr Lunga – Novîe Troianî;
– PTF Ocnița-Sokireanî;
– PTF Ceadîr Lunga-Maloiroslaveț;
– PTF Cișmichioi-Dolinscoe;
– PTF Unguri-Bronița;
– PTF Larga-Kelmențî;
– PTF Briceni-Rossoșani;
– PTF Giurgiulești-Reni;
– PTF Săiți-Lesnoe;
– PTF Clocușna-Sokireanî.

Pieton lovit mortal de o mașină care a derapat din cauza lunecușului

Un pieton a fost tamponat mortal după ce o mașină a derapat din cauza lunecușului. Șoferul încercat să efectueze manevra de depășire, relatează Realitatea.md.

Incidentul a avut loc în localitatea Gîsca din stânga Nistrului. În jurul orei 19:00, conform martorilor, Mercedesul se deplasa cu viteză și încerca să depășească un microbuz. Din cauza drumului umed și lunecos, mașina a derapat pe banda de sens opus, apoi pe acostament.

Persoana a fost lovită de vehicul, iar șoferul a părăsit locul impactului. Martorii au chemat ambulanța și forțele de ordine. Victima avea 41 de ani.

Câteva ore mai târziu, conducătorul vehiculului a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 17 ani, care nu deține permis de conducere. Acesta era în stare de ebrietate și a refuzat examinarea medicală.

Schimb masiv de prizonieri de război între Ucraina și Rusia. Printre cei peste 100 sunt zeci de apărători ai Azovstal

Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri de război după 10 luni de invazie. 

Schimb masiv de prizonieri de război între Ucraina și Rusia - Printre cei peste 100 sunt zeci de apărători ai Azovstal

Rusia şi Ucraina au făcut, joi, un schimb de câte 60 de prizonieri de război, au anunțat concomitent oficialii de la Kiev şi Moscova.

Imagine

Anunțul a fost făcut de Ziua Forțelor Armate ale Ucrainei.

Consilierul prezidenţial ucrainean Andrii Iermak i-a salutat pe ucrainenii care s-au întors ca pe nişte eroi şi a anunțat că printre ei se numără zeci de apărători ai oraşului Mariupol, inclusiv ai uzinei  asediate Azovstal.

„Continuăm să-i aducem acasă pe apărătorii Mariupolului – în lista celor 60 de prizonieri de astăzi sunt 34 dintre ei, dintre care 14 de la Azovstal. Unii sunt răniţi şi vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina”, a anunțat Iermak.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că cei 60 de soldaţi ruşi eliberaţi vor fi transportaţi cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale şi sprijin psihologic.

Potrivit imaginilor difuzate de ministerul rus al apărării, bărbaţi în haine militare sunt văzuți cum coboară dintr-un autobuz şi vorbind la telefon.

Mai mulți dintre prizonierii ucraineni eliberați marți au fost deținuți pe teritoriul Rusiei, alții în lagărul de la Olenivka, din regiunea Doneţk ocupat de ruşi. Închisoarea a fost ținta unui atac cumplit în vara acestui an. Au fost acuzații reciproce din partea Moscovei și a Kievului. Ucraina a acuzat Rusia de crimă de război în urma bombardării din iulie a Olenivka, când au murit zeci de prizonieri. În același timp, Rusia a acuzat că Ucraina ar fi atacat închisoarea.

Un bărbat s-a trezit într-un sac de cadavre după ce medicii l-au declarat mort

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Brazilia, s-a trezit într-un sac de cadavre la morgă, după ce medicii l-au declarat mort.

morga

Sora sa povestește filmul de groază prin care a trecut fratele său, care într-un final chiar a murit, la începutul lunii, conform Globo.

Femeia a declarat că fratele său, Jose Ribeiro, s-a trezit după ce a fost ținut cinci ore într-o cameră frigorifică de la morgă. El fusese declarat mort pe 29 noiembrie la Spitalul de Stat din Goiano Central-Nord (HCN), din Uruacu. Pe certificatul de deces scria că bărbatul murise de cancer la limbă.

Apoi el a fost trimis la o casă de pompe funebre din Rialma, unde a stat cinci ore într-un sac pentru cadavre. Când sacul a fost deschis pentru ca trupul să fie pregătit pentru a fi predat familiei, un angajat a descoperit că bărbatul avea ochii deschiși și respira destul de greu.

„Angajatul pompei de pompe funebre m-a sunat cerându-mi să merg acolo, pentru că fratele meu trăiește”, a spus sora lui Jose Ribeiro.

El a fost transferat de urgență la un spital, unde a murit după două zile din cauza hipotermiei suferite în timpul petrecut în camera frigorifică.

sursa

Gestul extrem făcut de un bărbat pentru Elon Musk. Și-a tatuat numele în frunte pentru a-l convinge să-l ia în spațiu
Articolul anterior
Ultima zi de înregistrare pe compensații.gov.md!
Articolul următor