Urmărește traseul lui Moş Crăciun pe Internet

Uite că Moş Crăciun porneşte în călătoria anuală în jurul lumii, iar  până mâine în zori, traseul Moşului va putea fi urmărit pe internet.

separator

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, cunoscut şi sub numele de NORAD, transmite an de an călătoria lui Moş Crăciun. Iar în Ajun este cu ochii pe intinerarul Moşului.

Reţeaua de camere şi radare din toată lumea este folosită pentru a urmări sania cu cadouri ce va străbate lumea în lung şi în lat. Se întâmplă astfel tocmai din 1955, când din greşeală un număr de telefon la care copiii puteau afla unde este Moşul a fost redirecţionat către centrul de comandă al NORAD.

Sursa: http://www.realitatea.net

Uimitor! Cum va arăta cel mai mare ”oraș de lemn” din lume, care va fi construit în Suedia

Dezvoltatorul imobiliar Atrium Ljungberg a anunțat planuri pentru realizarea celui mai mare „oraș de lemn” din lume, care va fi construit în capitala Suediei începând din 2025, scrie digi24.ro.

În ultimii ani, clădirile din lemn au atins înălțimi tot mai mari, zgârie-nori înalți din cherestea fiind deja în construcție sau finalizați în Norvegia, Elveția și Australia. În același timp, Singapore deține cea mai mare construcție de lemn din Asia – un campus universitar care acoperă o suprafață de peste 4 hectare.

Stockholm Wood City va dispune de 7.000 de spații de birouri și 2.000 de case în sud-estul orașului și va oferi un „mediu vibrant, urban cu o combinație de spații de lucru, locuințe, restaurante și magazine”, potrivit unui comunicat de presă.

Întins pe 250.000 de metri pătrați, dezvoltatorul l-a descris ca fiind „cel mai mare proiect de construcții de lemn din lume”. Proiectul va fi construit în Sickla, un cartier care găzduiește deja peste 400 de companii, potrivit Atrium Ljungberg, care deține un parc comercial în fostul complex industrial.

Dezvoltatorul precizează că va fi un „oraș de 5 minute”, ceea ce înseamnă că toate birourile, casele și facilitățile care vor fi construite vor fi la cinci minute de mers pe jos unele de altele.

Lemnul a fost promovat ca o alternativă sustenabilă la beton și oțel, acesta fiind deja folosit în noile proiecte arhitecturale ambițioase în mult mai multe feluri decât doar pentru construcția unei case rezidențiale sau a unei clădiri de birouri.

Cu toate că unii experți au ridicat problema riscului producerii de incendii, susținătorii construcțiilor din lemn spun că cheresteaua modificată special pentru aceste proiecte arde într-un ritm destul de lent și previzibil, ceea ce le face mai sigure chiar și decât multe dintre structurile convenționale din oțel.

Lemnul acționează și ca o sugativă de carbon, întrucât dioxidul de carbon extras din aer de copaci rămâne prins în material în loc să se întoarcă în atmosferă.

Un studiu realizat în 2022 și publicat în revista Nature estimează că dacă omenirea ar construi destule clădiri din lemn pentru a adăposti 90% din noii locuitori care se mută la oraș de acum și până în 2100, emisiile de dioxid de carbon s-ar reduce cu 106 gigatone – în condițiile în care planeta emite în acest moment în jur de 40 de gigatone în fiecare an.

O astfel de transformare majoră ar necesita construirea de plantații de lemn sustenabile pentru a nu contribui la fenomenul defrișării pădurilor. Suedia, însă, este o țară pregătită de inovații în industria lemnului, aproape 70% din teritoriul său fiind acoperit de păduri.

Primele clădiri din Stockholm Wood City, care este proiectat de firmele de arhitectură White Arkitekter și Henning Larsen, vor fi finalizate în 2027.

”Îți dau 500 de lei ca să te ating!” Un deputat PAS a sesizat poliția, după ce un vlogger făcea propuneri indecente fetelor, în stradă și le filma

Bloggerul Dima White a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce deputatul PAS Lilian Carp a sesizat Inspectoratul General al Poliției, despre apariția în mediul online a unor secvențe video, în care acesta folosește limbaj necenzurat și îndeamnă tinere, inclusiv minore, la acțiuni perverse în locuri publice, iar apoi postează video cu acestea pe rețelele sociale, scrie SHOK.md.

Tânărul postează de mai mult timp, pe diverse rețele de socializare, clipuri în care apare propunând fetelor, inclusiv minore, să facă diferite lucruri indecente sau să accepte să fie atense contra unor sume de bani. În cazul în care acestea refuză, el mărește suma sau vine cu diverse argumente, încercând să le convingă.

În acest context, deputatul Lilian Carp a sesizat Inspectoratul General al Poliției „despre apariția în mediul online a unor secvențe video, în care un bărbat folosește limbaj necenzurat și îndeamnă tinere, inclusiv minore, la acțiuni perverse în locuri publice, fixând video publicat ulterior pe rețelele de socializare”.
Poliția anunță că a demarat un șir de acțiuni.
Totodată, oamenii legii îndeamnă fetele care s-au simțit lezate în drepturi în raport cu această persoană, sau în cazuri similare, să depună o plângere la cel mai apropiat sector de poliție sau să apeleze la numerele:0787 10 293062032406.

O adolescentă, găsită moartă într-un cărucior pentru cumpărături, în Italia

O adolescentă de 17 ani din Italia a fost găsită moartă într-un cărucior de cumpărături, în apropierea unor pubele de gunoi. Tânăra ar fi fost înjunghiată de iubitul ei, relatează stirileprotv.

Un trecător a observat trupul neînsuflețit al fetei și a alertat serviciile de urgență. La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, care au demarat o anchetă.

Există suspiciuni că adolescenta ar fi fost înjunghiată mortal de iubitul său în vârstă de 17 ani chiar în apartamentul în care el locuia cu mama lui, în cartierul Primavalle din Roma. Totul ar fi pornit de la o ceartă între cei doi.

După ce ar fi ucis-o în apartament, tânărul i-ar fi așezat cadavrul într-un cărucior de cumpărături, în apropierea unor pubele de gunoi.

În urma investigațiilor preliminare, iubitul victimei, originar din Sri Lanka, dar născut la Roma, a fost arestat și interogat. Corpul neînsuflețit a fost dus la morgă, unde se va efectua autopsia. Rezultatele acesteia vor face lumină în acest caz.

Eroină la doar 12 ani!
Articolul anterior
Un nou produs marca “ZdoB și ZduB”
Articolul următor