USM va implementa proiecte în valoare de peste trei milioane de lei

Universitatea de Stat din Moldova va implementa cinci proiecte în valoare totală de peste trei milioane de lei. Acestea vor fi finanțate de Guvernul României prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, informează USM într-un comunicat, citat de IPN.

USM va implementa proiecte în valoare de peste trei milioane de lei

Contractele de atribuire a proiectelor au fost semnate astăzi, 6 iunie, la Ambasada României în R. Moldova, în prezența ambasadorului român, Cristian-Leon Țurcanu, și a secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, transmite IPN.

Proiectele prevăd crearea și dotarea a patru centre universitare: Laboratorul didactic de Geoștiințe „Academician Simion Mehedinți, Centrul de cultură antreprenorială românească „Virgil Madgearu, Platforma de formare și cercetare interdisciplinară în domeniul arheologiei „Vasile Pârvan”, Centrul de Relații Internaționale, Studii Politice și Administrative „Nicolae Titulescu”.

Cu sprijinul DRRM, la USM va fi organizată a VII-a ediție a Conferinței Științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”.

Proiectele finanțate de Guvernul României au ca obiectiv consolidarea parcursului european al R. Moldova, inclusiv în domeniul învățământului superior.

Colecţia de artă a actorului Alain Delon s-a vândut cu peste opt milioane de euro

Colecţia de artă a actorului francez Alain Delon s-a vândut la licitaţie cu peste opt milioane de euro (8,75 milioane de dolari), informează DPA, citată de Agerpres.

Alain Delon : "C'est ma vie, je ne la regrette pas, j'en suis fier. Ceux à  qui ça ne plait pas, je les emm..."

„Nu-i plac licitaţiile după moarte”, a declarat actriţa Anouchka Delon, fiica actorului în vârstă de 87 de ani, pentru săptămânalul Le Journal du Dimanche.

Peste 80 de opere din colecţia sa de artă au fost scoase la licitaţie joi, printre care şi ‘La baie de Sainte-Adresse’, de Raoul Dufy, care a fost adjudecată cu peste 1 milion de euro.

Se pare că vânzarea de joi a fost cea de-a şasea licitaţie de opere din colecţia actorului. Anterior, el s-a despărţit, printre altele, de ceasuri şi sculpturi din bronz.

Alain Delon Will Not Be Cesar Awards President in “Solidarity” With Roman  Polanski – The Hollywood Reporter

Individul bănuit că ar fi violat o fetiţă din Ceadîr-Lunga a fost găsit și reţinut

Bărbatul bănuit că ar fi violat o fetiţă de 10 ani din Ceadîr-Lunga a fost reţinut. Potrivit poliţiei, acesta a fost recunoscut de către minoră.

Politia din Ceadir-Lunga este in cautarea unui barbat care ar fi violat o  fetita de 10 ani. Imagini cu suspectul

Oamenii legii au stabilit că individul a fost condamnat anterior în Rusia pentru infracţiuni similare. 

Deocamdată, nu au fost oferite detalii despre circumstanţele în care a fost săvârşită infracţiunea.

sursa: www.publika.md

Radu Marian: ,,Situația din Rusia arată că trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin şi să ne apropiem de UE”

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție cu privire la evenimentele care s-au desfășurat ieri, 24 iunie, în Federația Rusă, după „atacul mercenarilor Wagner”. „Ultimele câteva ore au demonstrat, a câta oară că, Rusia lui Putin astăzi este o lume a anarhiei, războiului, revoltelor militare și a corupției”, a scris pe rețele Marian.

Radu Marian, despre prețul la ulei: După calculele noastre, nu ar trebui să  fie mai mare

„Trebuie să fim cu Rusia lui Putin pentru că acolo e stabilitate”. Acesta era cel mai important argument folosit de politicienii și grupările criminale pro-ruse de la noi, când promovează relații apropiate cu regimul de la Kremlin. Ultimele câteva ore au demonstrat a câta oară că asta este un mare mit. Rusia lui Putin nu are nimic cu stabilitatea și prosperitatea.

Pentru Republica Moldova, lucrurile au devenit și mai clare. Trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin, și să ne apropiem cât mai rapid de Uniunea Europeană – de lumea civilizației, păcii, democrației, prosperității și stabilității”, a notat deputatul PAS.

Lucrări în Parcul Catedralei: doi muncitori, filmați în timp ce trag ,,un pui de somn”
Articolul anterior
Grădina Zoologică din Nova Kahovka, înecată. Toate animalele, peste 300 de viețuitoare, au pierit
Articolul următor