Utilizarea produselor din plastic, interzisă categoric de către Insulele Maldive

Insulele Maldive vor să reducă la zero utilizarea produselor din plastic. Astfel, începând din 1 iunie este interzisă folosirea mai multor obiecte din plastic cum ar fi paiele de băut, paharele, vesela de unică folosinţă, recipientele pentru şampon mai mici de 50 de mililitri şi sticlele de până la 500 de mililitri.

Autorităţile vor prin aceste măsuri să reducă poluarea apelor şi plajelor. În această listă mai urmau să fie incluse sticlele mai mari de jumătate de litru şi caserolele din polistiren pentru mâncare, dar, din cauza pandemiei, acestea vor fi interzise mai târziu.

În ultimii ani, numeroşi voluntari străini s-au implicat în colectarea obiectelor din plastic de pe plajele insulelor Maldive.

Potrivit studiilor, aproximativ 8 milioane de bucăţi de plastic ajung zilnic în oceane.

sursa

Imagini emoționante cu Bruce Willis, diagnosticat cu demență, la împlinirea vârstei de 68 de ani. Actorul a fost înconjurat de familie

Bruce Willis a vorbit, pentru prima dată în public, de când a fost diagnosticat cu demență. El a fost filmat la cea de-a 68-a aniversare, alături de familie. De când s-a aflat că suferă de demență, celebrul actor de la Hollywood a evitat aparițiile publice.

Bruce Willis' aphasia was suspected by coworkers for years. - Los Angeles  Times

În recentele imagini se poate observa cum celebrul actor vorbește cu greutate și a rămas fără unul din dinții din față. Boala celebrului actor a avansat vizibil, iar fanii sunt îngrijorați după ce imagini cu acesta au devenit publice.

Fosta sa soție, actrița Demi Moore, în vârstă de 60 de ani, a intrat pe Instagram, duminică, pentru a împărtăși un videoclip de la ziua de naștere a lui Bruce, petrecută în familie, potrivit publicației The Sun preluată de gandul.ro.

Actuala soție a lui Bruce Willis, Emma, și fiicele lor Rumer, Scout și Tallulah, au fost prezente la petrecere, împreună cu alți câțiva invitați. Toți au cântat „La mulți ani”…

După ce cântecul s-a încheiat, toată lumea a strigat: „Hip, Hip, Ura”, Bruce a fost îmbrățișat și sărutat de cei câțiva oameni prezenți la mica petrecere.

Bruce pare să fie bine dispus, cântând cel puțin câteva cuvinte din cântec, discutând cu ceilalți petrecăreți și suflând în lumânările de pe plăcinta aniversară. În timp ce toată lumea cânta, el zâmbea, vorbea și făcea gesturi cu mâna.

La un moment dat, a părut să se împiedice ușor, pierzându-și echilibrul, după care a depus un ușor efort pentru a sufla în lumânările de pe tort. Video:

„La mulți ani, BW! Mă bucur că am putut să te sărbătorim astăzi. Te iubesc și iubesc familia noastră. Mulțumesc tuturor pentru dragoste și urări calde, cu toții le simțim”, a scris Demi Moore pe Instagram.

Bruce Willis has spoken for the first time since his dementia diagnosis was revealed
The star recently celebrated his birthday with family, sharing a sweet video from the bash
The Die Hard star smiled throughout the clip, revealing a missing tooth
Bruce's ex-wife Demi Moore joined their daughters and his current wife at the celebration
Bruce is a prolific actor and his diagnosis hit his family and friends – as well as fans – hard

Otrăvire în masă la o piscină din Italia din cauza unei substanțe toxice. 9 copii de grădiniță, printre victime

25 de persoane, printre care 9 copii de grădiniță, au ajuns la spital după ce au fost intoxicate cu gaz de clor toxic, degajat dintr-o piscină, la Centrul sportiv Monti Lessini din Italia, vineri, 17 martie.

Miscalculations with chlorine led to the poisoning of 25 people, investigating officials believe

Ministerul italian de Interne a confirmat că, la locul unde a avut loc degajarea de gaze toxice, au fost prezente unități nucleare, biologice, chimice și radiologice (NBCR).

Aceștia au confirmat că un „grup specializat de pompieri care este chemat să intervină în situații excepționale” a fost prezent la fața locului, după ce 25 de persoane s-au intoxicat, conform Daily Star.

Anchetatorii cred că intoxicația s-a datorat faptului că angajații piscinei au calculat greșit cantitatea de clor necesară pentru a steriliza piscina. Astfel că, estimările lor greșite au dus la apariția unui gaz toxic de clor din apă, otrăvindu-i pe cei prezenți.

Bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume a doborât un nou record mondial. Jocul la care nu îi stă nimeni în cale

Americanul Nick Stoeberl, bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume, a doborât un record mondial datorită celebrului organ muscular pe care îl deține.

Nick Stoeberl

Recent, Stoeberl a obținut „cel mai rapid timp pentru eliminarea a cinci blocuri Jenga cu limba”, informează Mirror, citata de protv.ro. El a reușit această performanță în 55,526 secunde, reușind să doboare recordul anterior cu aproximativ 4,5 secunde.

„Lungimea medie a limbii 7,9 cm pentru femei și 8,5 cm pentru bărbați. A mea este de 10,1 cm”, a spus Nick.

Când nu doboară recorduri mondiale, Nick Stoeber își folosește limba pentru a se curăța după ce mănâncă.

„Dacă îmi murdăresc fața în timp ce mănânc, pot să ling acea mâncarea. Este ecologic, nu sunt necesare șervețele”, a declarat bărbatul.

De asemnea, americanul profită de organul său muscular pentru a picta.

Pentru a le demonstra oamenilor cât de abilă este cu adevărat limba lui, Nick a încercat să doboare recordul pentru cele mai multe atingeri a nasului cu limba într-un minut.

Recordul era de 281 de atingeri, dar Nick a reușit doar 246.

Nick este mândru de faptul că a ajuns în Guinness World Records și spune că viața lui s-a schimbat de când a devenit bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume.

„Am reușit să merg în diferite țări, să cunosc diferite tipuri de culturi și să amparte de mâncare bună”, a spus Nick Stoeberl.

Nick Stoeberl deține recordul mondial din 2012, când l-a detronat pe britanicul Stephen Taylor, care are o limbă de 9,8 centimetri.

Cetățenii vaccinați cu prima doză peste hotare nu vor primi un certificat unic la administrarea rapelului în Moldova
Articolul anterior
O veste bună: Uniunea Europeană a aprobat importul de produse lactate fabricate în Republica Moldova
Articolul următor