Va fi un moment când cetățenii nu vor putea achita facturile la gaz? Răspunsul Maiei Sandu

Șefa statului Maia Sandu susține că nu se va întâmpla ca cetățenii să nu-și poată plăti facturile la gaz. Acesta mai susține că, „compensațiile pentru caz vor fi distribuite mai cu strictețe pentru că sunt sunt oameni care au bani și ei pot să plătească facturile”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Novaia Nedelea” de la TV8, transmite unimedia.info.

Maia Sandu - toate articolele și ultimele știri | СП - Știri Bălți Moldova

„Așa ceva nu va fi. Noi am spus că guvernarea va ajuta. Pur și simplu anul acesta trebuie de mai lucrat la sistemul privind compensațiile la facturi. Vom face așa ca să fie mai strict împărțite aceste compensații. Pentru că sunt persoane care au mai mulți bani și cei care au mai puțini.

Anul trecut cred că au refuzat doar undeva 100 de persoane de compensații, Președintele, prim-ministru și câțiva deputați din parlament. Dar în acest an trebuie să recunoaștem că sunt oameni care au bani și ei pot să plătească facturile la gaz. Anul acesta guvernul a lucrat mai mult la acest sistem și vor da aceste compensații doar oamenilor care chiar au nevoie”, a menționat Maia Sandu.

Ministrul Muncii, Marcel Spatari a declarat că se lucrează la un mecanism nou de a ajuta familiile vulnerabile din punct de vedere energetic.

În Italia, un avion a fost distrus de fulger. Piloții au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență

Un avion al companiei aeriene EasyJet a fost lovit de fulger în timpul unui zbor efectuat duminică, 25 septembrie 2022, provocând panică în rândul celor 90 de pasageri prezenți la bord.

Este prima dată în ultimii 15 ani când un avion este lovit de fulger în zbor, în Italia, relatează ziarul italian Corriere del Mezzogiorno.

Conform sursei citate, aeronava companiei EasyJet a decolat ieri de la Milano și se îndrepta spre Napoli, dar o furtună care s-a abătut asupra regiunii Campania a împiedicat-o să mai ajungă la destinație.

Un fulger, care a lovit o aripă a avionului în timpul zborului, i-a constrâns astfel pe piloți să devieze de la traseu și să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul Karol Wojtyla din Bari, în regiunea Puglia.

Din fericire, nici cei 90 de pasageri, și nici personalul de bord nu au fost răniți în timpul acestui incident, dar s-a creat panică mare în rândul acestora.

Pasagerii au fost transportați ulterior cu un autocar la Napoli, mai precizează sursa citată.

sursa

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

Lupte în regiunea Harkov: armata rusă a pierdut echipament de aproximativ 700 de milioane de dolari
Articolul anterior
Simona Halep s-a operat la nas. Mesaj de pe patul de spital. Cum se simte tenismana?
Articolul următor