Vacanțele la munte: cum pot călători moldovenii în acest an?

Iarna aceasta, vacanţele la munte ar putea rămâne doar un vis pentru moldoveni. Pandemia de coronavirus a stricat planurile multora, iar comercianţii de echipamente specializate spun că vânzările au scăzut cu aproximativ 30 la sută.

Cu toate acestea, există şi clienţi care vor merge la schi. Cei care merg la munte au nevoie de haine termice, geci groase, pantaloni, bocanci, cască de protecţie, mănuşi şi ochelari. Un echipament complet costă în jur de 10.000 de lei.

Moldovenii care vor să plece în România cu pașaportul biometric, trebuie să aibă la ei permisul de şedere, contractul de muncă înregistrat în România sau documente ce demonstrează scopul călătoriei. Pentru plecarea în Ucraina este nevoie de rezultatul negativ al testării COVID-19, care să nu fie efectuat mai târziu de 48 de ore de la data traversării.

Ministerul de Externe îndeamnă toţi cetăţenii care vor să iasă din ţară să consulte site-ul web al instituţiei la secţiunea „alerte de călătorie COVID-19” pentru a nu avea dificultăţi în momentul traversării frontierei.

sursa: www.publika.md

Sărbătorile ne cheamă la Shopping MallDova
Articolul anterior
Șase adulți și copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Articolul următor
Alte articole interesante