Vaccinarea anti-Covid a devenit obligatorie în Moscova

Moscova a declarat vaccinurile obligatorii pentru o bună parte din populaţia oraşului în condiţiile în care Rusia se confruntă cu un ritm de creştere al cazurilor de Covid-19 şi un scepticism masiv cu privire la cele trei vaccinuri produse local, transmite Financial Times.

Oficialii din domeniul sănătăţii au anunţat miercuri că angajatorii din majoritatea industriilor vor fi obligaţi să îşi vaccineze complet cel puţin 60% dintre angajați, până la 15 august.

Mişcarea subliniază eşecul campaniei de imunizare din Rusia. Doar 14 milioane de oameni s-au vaccinat complet împotriva virusului, având în vedere că Rusia are o populaţie de circa 145 de milioane de locuitori.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că doar 1,8 milioane din aproximativ 20 de milioane de persoane care locuiesc în capitală şi suburbiile sale au primit până acum a doua doză a vaccinului, situaţie ce poate duce la „moartea a mii de moscoviţi” dacă ratele de vaccinare nu recuperează teren.

Decretul se aplică industriei serviciilor, saloanelor de înfrumuseţare, restaurantelor, barurilor, sucursalelor bancare, culturii, sporturilor, transportului public, dar şi funcţionarilor publici, angajaţilor municipali, profesorilor, asistenţilor sociali şi angajaţilor din sănătate.

Vladimir Putin a declarat, la Geneva, că Aleksei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea
Articolul anterior
Estonia: 30% din cetățeni votează prin internet, iar sistemul educațional este unul dintre cele mai bune din lume
Articolul următor
Alte articole interesante