Vaccinul din Rusia va testat încă în cinci țări

Rusia se pregătește să aprobe un al doilea vaccin împotriva Covid-19 la sfârșitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, a declarat miercuri vicepremierul rus Tatiana Golikova, potrivit Reuters.

separator

Vorbind la o ședință guvernamentală televizată, Golikova i-a spus președintelui Vladimir Putin că studiile clinice în fază timpurie asupra vaccinului, dezvoltate de institutul de virologie Vector din Siberia, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie.

„De astăzi nu au existat complicații în rândul celor vaccinați în prima și a doua etapă de testare”, a spus ea.

La începutul acestei luni, Rusia a devenit prima țară care a acordat aprobarea de reglementare pentru un vaccin COVID-19 după mai puțin de două luni de testare pe om.

Vaccinul aprobat, numit „Sputnik V”, în omagiu pentru primul satelit din lume lansat de Uniunea Sovietică, a fost salutat ca fiind sigur și eficient de către autoritățile ruse.

Dar experții occidentali s-au arătat sceptici cu privire la aprobarea de către Rusia a „Sputnik V”, avertizând împotriva utilizării acestuia până când nu au fost luate toate măsurile de testare și reglementare aprobate la nivel internațional.

Autoritățile din Rusia au declarat miercuri că încep faza finală a studiilor clinice pe „Sputnik V”.

Acestea au declarat că 40.000 de persoane vor participa la procesele finale și că procese similare vor fi efectuate încă în alte cinci țări.

10 cazuri de deces, înregistrate în ultimele 24 de ore. Cine sunt noile victime ale infecției Covid-19?
Articolul anterior
Medic epidemiolog: ,,Nu este de ajuns să purtați mască și atât!”
Articolul următor
Alte articole interesante