Vali Boghean, orchestra fraților Advahov și un ansamblu de copii din Israel vor concerta de Ziua Limbii Române, la Chișinău

Primăria municipiului Chişinău informează opinia publică despre Programul manifestărilor cultural-artistice dedicate Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română” (30 – 31 august 2019).

separator
Evenimentele vor începe pe 30 august, la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”. Aici va avea loc un program literar-muzical.

În dimineața zilei de 31 august, la cimitirul Armenesc va avea loc un parastas în memoria celor care au luptat pentru revenirea la limba română, iar la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la busturile de pe Aleea Clasicilor vor fi depuse flori.

Ceremonia se va finaliza cu un program cultural în Grădina Publică. La fel, pe aprcursul zilei vor mai fi organizate concerte în scuarul de pe str. Miron Costin, scuarul din fața magazinului „UNIC”, la secţia cultură, tineret şi sport al sectorului Botanica și pe str. Alecu Russo.

Începând cu ora 15:00, se va da start concertelor din PMAN. Evenimentul va fi deschis cu un program artistic al orchestrei simfonice de copii din orașul Iannar, Israel. La ora 17:00 va avea loc spectacolul „Moldova – Plai de Basm”, susținut de orchestra DC „Avante”.

Începând cu 18:30, în PMAN va cânta Vali Boghean Band, la 19:00 va avea loc un spectacol tematic cu genericul „Odă Limbii Române”, iar de la 21:00 și până aproape de miezul nopții atmosfera va fi încinsă de un recital de muzică populară cu genericul „E sărbătoare și răsună muzica”, susținut de orchestra municipală a fraților Advahov.

sursa: www.zugo.md

Video. Vameși moldoveni, filmați cum iau mită la vama Leușeni
Articolul anterior
Primul caz de West Nile, aproape de Moldova. O femeie din Iași este internată în stare gravă
Articolul următor
Alte articole interesante