Un moldovean care transporta 50.000 de euro într-o valiză, a rămas fără bani la Aeroport

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au acționat conform analizei de risc reținând un conațional în bagajul căruia au fost depistată valută străină nedeclarată. Pasagerul ce urma să ajungă în București riscă amendă contravențională și confiscarea mijloacelor bănești.

separator
În această dimineață, pe sensul de ieșire din țară, printre pasagerei rutei Chișinău – București se afla un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 51 de ani. După verificarea documentelor de călătorie în baza procedurilor de control, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost sesizate neclarități privind conținutul bagajului de cală. Astfel, au fost informați angajații Serviciului Vamal și efectuate cercetările de rigoare în comun.

La deschiderea bagajului, s-a depistat bancnote străine a câte 50 de euro fiecare, în sumă de 50 mii. Bărbatul a recunoscut că bagajul îi aparține, însă nu poate justifica legal posesia banilor. Mijloacele bănești au fost ridicate și transmise autorității vamale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău pentru efectuarea procedurilor ulterioare.

alte Articole interesante