Vântul puternic provoacă noi incendii în Grecia

Vântul intens a provocat furtuni de foc în partea de nord a Atenei, fapt ce a declanşat noi incendii.

Mai multe depozite şi fabrici situate de-a lungul autostrăzii dintre Atena şi nordul Salonic au luat foc şi s-au produs explozii. Guvernul a transmis locuitorilor din Malakasa şi Sfendali să părăsească zonele, aceastea au fost trimise prin mesaje text pe telefoanele mobile. Membrii forţelor de securitate au efectuat vizite din uşă în uşă pentru a se asigura că nicio persoană nu a rămas în urmă, scrie timpul.md.

Alte evacuări au fost anunţate la Oropos, localitate situată spre nord, la circa 25 de kilometri de Atena, a relatat televiziunea elenă de stat, potrivit Agerpres. Incendiile active în toată Grecia, care fac ravagii de multe zile pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate, s-au intensificat, vineri, care au fost alimentate de vântul intens dinspre vest. În ultimele 24 de ore s-au declanşat 86 de noi incendii forestiere în ţară, au anunţat vineri dimineaţă pe Twitter pompierii eleni. Nori uriaşi de fum sunt vizibili chiar şi de la zeci de kilometri, iar în numeroase zone a căzut din cer cenuşă. Cel puţin 18 persoane au fost rănite şi au fost spitalizate, majoritatea acuzând probleme respiratorii. Incendiile, de asemenea continuă pe insula Evia (Euboea) şi în Peloponez, multe dintre focare fiind scăpate de sub control.
Pe Evia, locuitorii satului Agia Anna din nord-est au fost transportaţi în zone sigure cu ambarcaţiunile.

Din cauza situaţiei periculoase, grecilor li se interzice accesul în păduri până cel puţin luni. De asemenea, sunt interzise activităţile în cursul cărora s-ar putea produce scântei sau flăcări.

Nu vor închiderea singurului liceu cu predare în limba română din stânga Nistrului
Articolul anterior
Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână răcoros
Articolul următor