Varianta Delta continuă ravagiile în Rusia. Nou record de decese

Rusia a anunţat marţi că a înregistrat 737 de decese asociate Covid-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această ţară afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Este pentru prima dată când Rusia, care ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume prin prisma numărului de infectări raportate, depăşeşte pragul de 700 de decese într-o singură zi din cauza noului coronavirus, transmite hotnews.ro.

Autorităţile ruse au confirmat marţi la nivel naţional alte 23.378 de cazuri, cel mai mare număr raportat de la jumătatea lunii ianuarie, când ţara ieşea din cel de-al doilea val al pandemiei.

În total, în Rusia au fost înregistrate peste 5,6 milioane de infectări provocate de SARS-CoV-2.

În ultimele opt zile, Rusia a stabilit şase recorduri de mortalitate, într-o perioadă în care lupta sa împotriva noului coronavirus este complicată de evoluţia mult prea lentă a campaniei de vaccinare.

Lansată în decembrie, această campanie a convins până în prezent doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenţi ai Rusiei, reprezentând puţin sub 18% din populaţia naţională.

Eleva care a obținut 4 de 10 la examenele de bacalaureat, după contestație, și vrea să devină medic
Articolul anterior
Austria a inclus Republica Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut
Articolul următor
Alte articole interesante