Vaticanul a cerut o întâlnire a Papei Francisc cu Xi Jinping în Kazahstan, dar China a spus că nu era suficient timp

Vaticanul a transmis Chinei că Papa Francisc este dispus să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping în timp ce ambii lideri se aflau în capitala Kazahstanului, dar China a spus că nu era suficient timp, a declarat joi o sursă de la Vatican citată de Reuters , informează mediafax.

Sursa nu a oferit detalii despre cum și când a abordat Vaticanul China, cu care este implicat într-un dialog delicat privind statutul Bisericii Romano-Catolice din această țară.

Sursa a spus că Vaticanul a făcut „o exprimare a disponibilității”. Partea chineză a declarat că „a apreciat gestul”, dar că nu există timp liber în programul lui Xi.

Atât papa, cât și Xi s-au aflat miercuri la Nur-Sultan. Xi se afla acolo pentru o vizită oficială, iar papa pentru a participa la un congres al liderilor religioși din lume.

O întâlnire între cei doi, oricât de scurtă, ar fi fost istorică.

Vorbind reporterilor care îl însoțeau marți în zborul său spre republica din Asia Centrală, Francisc a fost întrebat dacă s-ar putea întâlni cu Xi în capitala acesteia.

Francisc a răspuns timid: „Nu am nicio veste despre asta”, fără să detalieze.

Întrebat dacă este pregătit să meargă în China, Francisc a răspuns: „Sunt întotdeauna pregătit să merg în China”.

Papa a încercat să amelioreze relațiile dintre Sfântul Scaun și China și a declarat pentru Reuters într-un interviu din iulie că speră să reînnoiască un acord secret și contestat privind numirea episcopilor romano-catolici în China.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Armata ucraineană a descoperit o groapă comună în Izium cu peste 400 de cadavre. FOTO
Articolul anterior
Moldova, România și Ucraina vor face front comun în domeniul energetic
Articolul următor