Vedete care au îmbrăcat IE de Ziua Națională a Portului Popular!

Ultima zi de duminică a lunii iunie marchează Ziua Națională a Portului Popular. Vedetele de acasă adoră ia românească, pe care o poartă la diverse evenimente. De ziua Portului Popular, acestea și-au scos din garderobă iile preferate și le-au îmbrăcat cu mare drag!

separator

Nata Albot

Nata Albot și-a îmbrăcat fetele în ii autentice.

“De Ziua IEI am purtat-o cu și mai mare drag”, a scris jurnalista în dreptul pozei.

Valentina Nafornița

Soprana a purtat o ie creată de cunoscutul designer Valentina Vidrașcu.

“Sunt atât de fericită să port acest minunat stil oriunde în lume, portul nostru”, a scris Valentina Nafornița în dreptul unei poze.

Lili Lozan

Prezentatoarea TV a prezentat evenimentul Ziua Portului Popular într-o ținută populară stilizată marca Kasandruța.

“Kasandruta, mulțumesc pentru aceasta ținuta frumoas. Și da, poala catrintei e un pic diferită, e stilizata, țin sa mentionez acest lucru, deoarece, multă lume mi-a zis ca nu o am legată bine. Mandra ca am prezentat un eveniment așa frumos”, a menționat Lili Lozan.

 

Ana Mardare

Moldoveanca aflată departe de casă, peste Ocean, nu a uitat de frumoasele tradiții polpulare.

„IA, povestea strămoșilor, poezia românescului, speranța viitorului. Ești a noastră și te iubim. Și te iubesc și alții care nu-ți știu trecutul. Rămâi vie, rămâi cu noi. Poate că ești ultima fărâmă adevărată…”

Lilu și Ilinca Avram

Cele două prezentatoare TV au purtat ii de la Kasandruța.

“Voi azi tot purtati IA românească? Câte ii aveți în garderobă? Sunt fericită că am început să ne dăm seama cât de frumoase ne sunt costumele populare, cât de multă istorie și trăire e în ele. Să le purtăm cu mândrIE”, a scris Lilu pe pagina sa de Instagram.

Doina Cernavca

De Ziua internațională a Iei, jurnalista și fiica sa au purtat cu mândrie ii autentice.

“Azi este marcată Ziua Universală a Iei! Tradițiile se învață și se transmit cu toată dragostea! Purtați ia autentică, cu ornamente brodate manual”, a scris Doina Cernavca.

Gabriel Nebunu și Oxana Munteanu

Interpretul Gabriel Nebunu și creatoarea Oxana Munteanu au purtat cu mândrie straie populare.

 

Valentina Furdui

“Iubesc și port IE cu mândrie! Azi e Ziua Universală a IEi ! Mândriți-vă cu portul național al neamului nostru”, a scris femeia de afaceri.

Angela Chelaru

Femeia de afaceri a purtat o ie moștenită de la bunica sa.

“Azi am purtat ia moștenită de la bunica Vera”, a scris Angela Chelaru pe pagina sa de facebook.

Cristina Frolov

Proprietara Castel Mimi a purtat un costum popular autentic.

“Catrința aceasta am găsit-o la Kasandruța în această iarnă. Azi Oxana Munteanu mi-a asortat-o cu o ie centenară stilizată”, a menționat Cristina Frolov.

Gloria Gorceag

Gloria Gorceag și Vitalie Catană au intrat perfect în spiritul sărbătorii. Fericiții părinții au îmbrăcat costumele populare pe care le-au primit în dar la nunta lor, care a avut loc acum un an.

Luminița Suveică

“Astăzi este Ziua Națională a Portului Popular, am purtat o ie de peste 70 de ani din Gura Humorului, restaurată de Kasandruța”, a scris nutriționista pe pagina sa de facebook.

Vloggerii Ion și Alina Andronache, dar și cei 3 copii ai lor au purtat ii cu mândrie.

Explozii puternice în Crimeea! Ar fi fost vizată cea mai importantă bază aeriană din peninsulă

Explozii puternice și fum gros au fost semnalate în această seară în Crimeea. Vizată ar fi fost cea mai importantă bază militară aeriană din peninsulă, Belbek, situată în apropiere de Sevastopol, scrie DIGI 24.

Guvernatorul regiunii, Mihail Razvojaev, citat de agenția de presă rusă TASS, susține însă că ar fi vorba de o explozie pe aeroportul comercial, după ce un avion ar fi ieșit de pe pistă. Pompierii intervin la fața locului.

Ucrainenii au băgat spaima într-un grup de ceceni care se pregăteau de TikTok. Cum arată „trupele de elită” ale lui Kadîrov în realitate, pe front

Un grup de luptători ceceni de-ai lui Ramzan Kadîrov au fost surprinși de rafale trase de ucraineni chiar în timp ce încercau să realizeze o înregistrare pentru TikTok. Disperați, cecenii s-au prăbușit la pământ, căutând să își salveze viață.

„Tufișurile au început să tragă înapoi spre ei”, a ironizat un utilizator de Twitter filmările în care cecenii trăgeau rafale în gol prin păduri pentru a-și impresiona urmăritorii de pe TikTok.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat pe 12 septembrie, pe canalul sau de Telegram, că își trimite în Ucraina „unitățile de elită”, în fruntea cărora se va află „fratele” Adam Delimhanov. Delimhanov, deputat în Duma Rusiei și declarat recent „Erou al Rusiei”, este cel mai apropiat colaborator al lui Kadîrov.

„Dragul meu frate, erou al Rusiei, deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Adam Delimhanov, în fruntea unităților din Republica Cecenă, a început să îndeplinească sarcinile operațiunii militare speciale în Ucraina și în DNR. Înainte va spuneam mereu să așteptați veștile bune, iar după cuvintele mele le primeati mereu. Așa că acum, aveți răbdare și așteptați-va la rezultate deosebite din prima linie din partea luptătorilor noștri. Cu siguranță vor fi câteva!”, a scris Kadîrov.

El a postat și o înregistrare video în care apare Delimhanov.

„Membrii Bandera (termen propagandistic folosit de Rusia la adresa luptătorilor ucraineni – n.red.), nu vorbesc cu voi – rezultatele vor fi dezastruoase pentru voi”, amenință Delimhanov.

sursa

Cum justifică Moscova retragerea rușinoasă din Liman: „Inamicul a adus rezerve și a continuat ofensiva. A avut o superioritate semnificativă în forțe și mijloace”

Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că ‘și-a retras’ trupele din orașul Liman, un important nod feroviar din estul Ucrainei, pe care soldați ucraineni îl ‘incercuisera’ în ultimele ore.

„Amenințate să fie incercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Moscova a mai spus că Ucraina a avut „o superioritate semnificativă în forțe și mijloace”. Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au ucis peste 200 de soldați ucraineni în 24 de ore și au distrus 14 vehicule blindate.

„În ciuda pierderilor suferite, având o superioritate semnificativă în forțe și mijloace, inamicul a adus rezerve și a continuat ofensivă”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de BBC.

Liman este primul oraș din regiunea Donețk care a fost recucerit de armata ucraineană de când regiunea a fost declarată ieri anexată de Rusia.

Orașul Liman, aflat în regiunea Donețk, a fost eliberat sâmbătă de forțele Ucrainei, la scurt timp după ce fusese complet încercuit. Un steag ucrainean a fost arborat la intrarea în oraș.

Andrii Yermak, șeful cancelariei președintelui Ucrainei, a postat un videoclip cu luptătorii ucraineni la intrarea în Liman.

„La 1 octombrie, vom desfășura drapelul nostru național și îl vom instala pe pământul nostru din Liman. Ucraina va învinge!”, a scris Yermak.

Recucerirea Limanului de către ucraineni a fost confirmată și de surse din Rusia, anunță jurnalistul Christo Grozev.

În același timp, videoclipuri cu apărătorii ucraineni în Liman se răspândesc deja pe rețelele de socializare. Ucrainenii sunt fericiți că „Liman se întoarce în sfârșit acasă”.

sursa

„Am învins în război, ca să mă dau bătut în fața cataractei?” O altă victorie a unui veteran de 90 de ani
Articolul anterior
Un copil și-a distrus retina ochiului după ce s-a uitat mult timp la o jucărie cu laser
Articolul următor