Vedetele chefuiesc, de ziua lor de naştere!

În luna mai Gheorghe Țopa, în sfârșit, a intrat în posesia aparatului foto mult dorit, Ștefan Petrache a umplut curtea cu oameni dragi, Nicolae Glib a invitat oaspeţii la o friptură de miel, iar Tania Cerga nu a așteptat cadouri, pentru că a avut plăcerea să și le facă singură. Cei 4 artişti  au avut un motiv comun de petrecere,  s-au născut, vorba lui Pavel Stratan, de ziua lor.

separator

Gheorghe

Ț

opa: ”M-a trezit diminea

ț

a sărutul Luciei”

Primul din listă a avut norocul să se nască chiar de ziua numelui, de sf. Gheorghe. N-a invitat pe nimeni la eveniment, și-a zis că va fi binevenit fiecare prieten care își va aminti de el.

”Am o tradiție, îmi sărbătoresc ziua de naștere  în pădure, iar anul ăsta o fac pe malul lacului. Le-am zis tuturor să lase hainele festive acasă.”

Frații Advahov, Anișoara Barbu alături de soț și-au făcut apariția neîntârziat. Interpreta a știut cu ce-l poate bucura. O băutură tare cu o vechime de peste zece ani i-a împlinit poftele lui Gheorghe Țopa.

Cel mai așteptat dar însă a venit din partea soției care l-a trezit cu un buchet de liliac și un sărut.

Băieții și nurorile i-au împlinit un vis de demult, i-au adus în dar mult râvnitul aparat foto. Cine ar fi știut că Gheorghe Țopa este pasionat de fotografie?

Nicolae Glib: ”Am un vis, să-mi  văd copiii la calea lor.”

Nicolae Glib a sărbătorit la câteva zile diferență de Gheorghe Țopa. Pentru că era zi de lucru a fost alături de feciori și fiică în Chișinău. De regulă, sărbătorește  acasă, la Pepeni, alături gospodarii din sat, acolo unde până în 2009 fusese și primar. De această  dată, dis-de-dimineață interpretul a fost invitat la câteva posturilor  TV din capitală. Spre amiază și-a adunat familia la o masă festivă, de la care nu a lipsit mielul crescut în gospodăria interpretului, plăcintele și piftia.

Interpretul are un singur vis, vrea să-şi vadă copiii  cu meseria lor. Pe fiul cel mic îl așteaptă să revină acasă din SUA, iar pe Isidor îl vede în viitor producător de muzică populară.

Tania Cerga: ”Acum aştept de la via

ț

ă mai mult  decât o păpuşă

”Mi-am făcut cadou un costum colorat, foarte frumos, la care s-a adăugat un parfum şi nişte mese cu scaune pentru grădină. Acolo îmi place să mă relaxez.

Am sărbătorit acasă la un grătar, Izel e foarte mică şi chiar nu am preferat să ies. Alături de mine au fost numai oamenii cei mai apropiați.  Nu am mulţi prieteni mondeni, majoritatea dintre ei sunt de demult, de ani de zile, dinainte de a mă lansa în scenă.

Încă din copilărie mie îmi plac zilele de naştere , doar că mai  pierzi din acel farmec şi adrenalină, cu trecerea anilor .

Ceea ce vreau – nu se vinde şi nu se cumpără. Nu sunt în puterile mele să le obţin.  Am început să fac lucruri noi, pe care, de fapt, am dorit să le fac.

Cel mai mult mult m-au bucurat oamenii, care mi-au confirmat realizările personale şi spirituale.

Ș

tefan Petrache: ”Acum sunt ca un faraon. Am tot timpul la dispozi

ț

ie pentru prieteni ”

Curtea maestrului  Ștefan Petrache era plină de prieteni. Ne-am bucurat să-l vedem foarte bine dispus. Părea că se bucură ca pe vremuri, alături de aceeași prieteni de scenă, Ion Suruceanu și compozitorul Valentin Dânga.

În pofida diabetului zaharat, care-i dă bătăi de cap, medicii i-au permis să ia 100 de grame de cognac de sănătatea sa.

Domnul Suruceanu i-a adus în dar un CD cu muzică retro, dar și o piesă pentru karaoke cu mesajul :”S-o cânți alături de nepoți, așa cum am făcut și eu”.

Apropos, de nepoți. După 14 ani de așteptări, Ștefan Petrache se poate bucura că unica fiică, Ștefănița, i-a dăruit  gemeni, aşa că  are un nepot și o nepoțică. Aceste două bijuterii sunt cea mai mare bucurie a lui ”bubu”.

Text: Olga Chirica

alte Articole interesante