Vedetele de acasă vor intra în rol de mire și mireasă la Mariage Soirée!

Cei care vor să participe la un ,,un party ca la carte” sunt așteptați la Mariage Soirée, evenimentul ce descoase secretele unei nunți cu stil, destinat atât viitorilor miri, cât și celor care vor să-și petreacă seara de sâmbătă într-o atmosferă plăcută, cu un păhar de vin bun si în compania unor oameni deosebiți.

separator

Cele mai noi ținute pentru miri și invitații unei nunți vor fi prezentate pe 14 septembrie, pe aleea restaurantului Pani Pit, între orele 15:00-21:00.

Persoane publice, influenceri, bloggeri, jurnaliști vor defila în ținute pentru mirease și domnișoare de onoare; costume de mire și cavaleri. Alina Andriuță, Olga Țăpordei, Rodica Ciorănică și Olga Manciu precum si alte 60 de persoane publice au acceptat provocarea de a intra în rol de mire si mireasă pentru o seară.

Defilarea va fi urmată de o expoziție cu produse și servicii ale furnizorilor de nunți și petreceri, în cadrul căreia își vor prezenta ofertele pentru cei mai inspirați clienți.

Mariage Soirée este organizat de restaurantul Pani Pit în colaborare cu Compania Berlizzo Events.

Biletele pot fi cumpărate aici: https://iticket.md/event/mariage-soiree

Prețul biletelor:
Early bird: 200 lei
Din 26 august: 250 lei
Data – 14 septembrie 2019
Locația – Aleea Restaurantului Pani Pit, str. 31 august 1989, 115

Pentru informații apelați numărul de telefon 079 600 572.

Sute de oameni s-au întins pe jos pentru un „pui de somn” pentru a comemora Ziua Mondială a Somnului

Cei care se plimbau vineri pe străzile din centrul orașului Mexico City au fost întâmpinați cu o priveliște ciudată și adormită.

Întinși cu covorașe de yoga de un albastru strălucitor, măști de dormit și perne de călătorie, sute de mexicani stăteau întinși pe pământ la baza emblematicului Monument al Revoluției din oraș pentru a trage un pui de somn.

Numit „siesta în masă”, evenimentul a avut loc în comemorarea Zilei Mondiale a Somnului.

De asemenea, a fost menit să fie un protest pentru a face ca somnul să fie considerat o parte esențială a sănătății și bunăstării.

Unii participanți s-au înfășurat în pături portocalii strălucitoare, în timp ce alții și-au pregătit telefoanele pentru a reda muzică liniștitoare în timp ce dormeau.

Printre cei care s-au alăturat evenimentului s-a numărat și muzicianul de mariachi, în vârstă de 52 de ani, Manuel Magaña. Magaña a auzit despre eveniment la știri în timp ce căuta ceva distractiv de făcut cu nepoata lui.

„Ca muzician, lucrez noaptea și rar dorm bine ziua. Uneori uităm să mâncăm, alteori tot ceea ce facem este un pui de somn”, a spus el.

Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Somn și Neuroștiințe și Societatea Mexicană pentru Investigarea Medicinei și Somnului (SOMIMS).

Pe măsură ce participanții au început să adoarmă, organizatorii de pe scenă au scandat și au condus participanții prin meditație. Ei au enumerat, de asemenea, sfaturi pentru a ajuta oamenii să adoarmă, cum ar fi obținerea de multă lumină naturală în timpul zilei și oprirea telefonului noaptea.

Oscar Sánchez Escandón, un director al evenimentului și președinte al SOMIMS, a declarat că evenimentul a fost menit să evidențieze „inegalitatea de somn” din întreaga lume.

„Trăim într-o societate plină de angajamente economice, sociale și politice, în care totul contează în afară de odihnă. Acest lucru poate avea un impact puternic asupra sănătății”, a spus el.

sursa

Un cuplu de ruși din Germania a răpit un bebeluș de cinci săptămâni, după ce i-ar fi ucis mama ucraineancă

O fetiță de cinci săptămâni a fost salvată de poliția germană după ce a fost răpită de un cuplu de ruși. Se crede că mama copilei, o refugiată ucraineană de 27 de ani, ar fi fost ucisă de răpitori.

Bebelușa a fost găsită pe 7 martie, pe o rampă NATO (punct de trecere militar pe râuri), de pe malul Rinului, scrie Bild.

Poliția crede că rușii au ucis-o pe mama copilei, Margarita Razaz (27 de ani), și pe bunica ei, Marina Stețenko (51 de ani) care erau refigiate ucrainene. În prezent, autoritățile încearcă să găsească trupul neînsuflețit al mamei.

Rușii, în vârstă de 43 și 44 de ani, au fost arestați după ce au fost prinși cu bebelușa. Cele trei ucrainence au fost văzute ultima dată într-un restaurant din orașul Bruchsal.

Ele au plecat din Ucraina în vara anului 2023 și au mers în Slovacia, iar în noiembrie anul trecut au început căutările unei locuințe în Germania.

sursa

România: Tot mai puțini medici acceptă să mai facă avort. Femeile ajung la spital în stare gravă

Deși au dreptul de a face avort la cerere, româncele se confruntă cu piedici foarte mari. Tot mai mulți medici refuză să mai acorde acest serviciu din diferite motive, inclusiv religioase, relatează presa de peste Prut.

Iar femeile nu sunt trimise în altă parte pentru a li se face intreruperea de sarcină. Între timp, un eurodeputat român militează pentru înscrierea dreptului la avort în Carta UE a drepturilor fundamentale.

Potrivit unei analize realizată de Asociația Moașelor Independente în 13 județe din țară, este imposibil să se facă o întrerupere de sarcină pe motiv că nu se dorește copilul, în timp ce în alte 18 este extrem de dificil.

Spitalul Mavromati din Botoșani nu face nici el excepție de la caz. Încă din 2018, medicii au decis să nu mai facă avorturi la cerere pe motiv că medicul nu este obligat prin lege să accepte și că nici nu există un protocol pentru avorturile la cerere.

Legea spune că femeia are dreptul de a cere avortul la cerere, atâta vreme cât se încadrează în perioada legală a vârstei de sarcină. Dar în același timp, nu poate oblige medical să efectueze un act la cerere, medicul este acolo să asigure asistența stării de sănătate a pacientei.

Potrivit legii, femeile au dreptul să facă avort până în săptămâna 14 de sarcină. Același raport mai arată că mulți medici refuză și prescrierea medicamentelor pentru oprirea sarcinii din evoluție și care se administrează până la 11 săptămâni. În consecință, femeile sunt nevoite să apeleze la persoane neautorizate, iar în doar doi ani peste 300 de paciente au ajung la spital în stare gravă.

Avortul la cerere este un serviciu care se plătește în România. Chiar și victimele agresiunilor sexuale sunt nevoite să achite intervenția. 

Trist. Incendii devastatoare în Jungla Amazoniană
Articolul anterior
Umoristul Gheorghe Urschi și scriitoarea Tatiana Țîbuleac, printre laureații Premiului Național. Cine se mai regăsește în listă?
Articolul următor