57

Doi tineri și o fată, reținuți după ce au furat 25 de plăcuțe cu numere străine de înmatriculare. Câți bani le cereau proprietarilor

Trei tineri, doi băieți de 25 de ani și o fată de 20 de ani, originari din Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de furt. Bănuiții, pe timpul nopții ar fi sustras în jur de 25 de plăcuțe cu numere de înmatriculare străine de la automobile parcate în curțile blocurilor de locuit din sectorul Botanica al Capitalei, anunță Poliția.

După comiterea faptei, tinerii lăsau un mesaj cu adresa canalului Telegram pe parbrizul automobilului, iar pentru răscumpărarea bunurilor proprietarul trebuia să le transmită între 300 și 1.000 lei prin intermediul aparatelor de plată electronice. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 10.000 lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 de lei.

Vor să prevină tragediile! Agenții de circulație au ieșit în stradă să dea lecții de siguranță pietonilor

Poliția Republicii Moldova acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În această săptămână polițiștii capitalei desfășoară acțiuni de prevenire a situațiilor de risc în care sunt implicați pietonii.

În fiecare sector din Chișinău au fost repartizate, în special copiilor, adolescenților și bicicliștilor, benzi reflectorizante și brățări fluorescente pentru a fi observați mai ușor în trafic.

Scopul- evitarea incidentelor de orice fel pe străzi.

”Mizăm pe responsabilitatea dumneavoastră.
Siguranța în trafic depinde în aceeași măsură atât de șoferi, cât și de pietoni.”, anunță Poliția Republicii Moldova.

Vremea se încâlzește! Ce ne promit meteorologii

Valul de aer rece care s-a abătut deasupra Moldovei în acest început de săptămână se va termina, începând cu joi, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, scrie agrotv.md.

Mai exact, în următoarele 24 de ore, maxima va urca simțitor, ajungând până la +12 grade Celsius. Cerul va rămâne însă acoperit de nori, iar izolat s-ar putea să mai cadă și câteva precipitații sub formă de ploaie. Vântul va continua să bată tare, în rafale de până la 18 de m/s.

Astfel, spun sinopticienii, maxima resimțită, la Nord, va urca până la +8 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală, temperatura aerului va atinge +11 grade Celsius, iar în partea de Sud a țării se va situa în jurul valorii de +12 grade.

Noaptea va rămâne însă rece, cu minime care vor oscila între -6 și -2 grade Celsius.

În continuare, valorile termice înregistrate atât ziua, cât și noaptea își vor păstra tendința pozitivă, urmând să ajungă la cele normale pentru sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Cerul va fi parțial înnorat, iar vântul va bate tare, cu posibile intensificări.