Veste bună pentru locuitorii Capitalei!

În scuarul Circului din Capitală va fi amenajat un scuar.

La colina Circului, din cartierul Râșcani din municipiul Chișinău, au început lucrările de amenajare a unui scuar, transmite moldpres. Primăria Chișinău a anunțat că a fost desemnat câștigătorul proiectului de amenajare a scuarului pe terenul întors recent în proprietatea municipalității. Lucrările de amenajare a scuarului sunt urmarea a implementării Programului privind Bugetarea Participativă, care presupune finanțarea proiectelor propuse de grupurile de inițiativă ale cetățenilor.

Proiectul privind amenajarea scuarului Colina Circului din apropierea bisericii Sf. Constantin și Elena prevede amenajarea, peste „scheletul” din beton existent, construit ilegal, a unei bănci continue sub forma unui pavilion cu vegetație pe interior, instalarea coșurilor de gunoi și amenajarea unei căi de acces cu parcare pentru biciclete.

Obiectivul de bază este axat pe creșterea rețelei de spații verzi, amenajarea unui loc pentru recreere și socializare. La data de 18 august au fost demarcate lucrările. Autorii proiectului, cu susținerea municipalității, planifică înverzirea spațiului prin plantarea copacilor în preajma scuarului.

Programul Bugetare Participativă reprezintă finanțarea de către municipalitatea Chișinău a unor proiecte mai mici care prevăd amenajarea și reabilitarea spațiilor publice, precum scuaruri, spații verzi, terenuri sportive propuse de către grupurile de inițiativă cetățenească și promovează educația participativă.

O fetiță de doi ani a murit călcată în picioare în haosul de pe aeroportul din Kabul
Articolul anterior
O femeie bolnavă de COVID-19 a murit la câteva zile după ce a născut o fetiță
Articolul următor