Vești bune de la Ministerul Sănătății. În Moldova scade incidența cazurilor de Covid-19

Săptămâna trecută au fost înregistrate 5391 de cazuri de infectări cu Covid-19, ceea ce constituie o descreștere cu peste 20% comparativ cu săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut de secretara de stat a Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

,,La ora actuală am coborât cu aproape jumătate din procente din intesitatea procesului epidemiologic în comparație cu luna octombrie”, a declarat Svetlana Nicolaescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății.

,,Incidența medie la nivel național constituie 145 de cazuri la 100 de mii de oameni, ceea ce califică situația epidimiologică la codul portocaliu. Toate regiunile administrative au ieșit de sub cod rosu, cu excepția regiunii transnistriene, unde au fost înregistrate 2462 de cazuri din totalul de 5391.”

În municipiile Bălți și Chișinău și în raioanele Basarabeasca, Șoldănești, Ialoveni și Anenii noi s-a trecut din cod rosu în cod portocaliu, iar în Floresti, Hâncești, Cantemir, Briceni si Telenesti este cod verde, restul raioanelor având alerta de cod galben.

În Germania, certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport
Articolul anterior
În Republica Moldova începe imunizarea cu a treia doză de vaccin. Cetățenii care se pot vaccina
Articolul următor
Alte articole interesante