Viețuitoarele de la Grădina Zoologică s-au îmbolnăvit din cauza focurilor de artificii

Zgomotele focurilor de artificii le-a provocat stres și anxietate. La Grădina Zoologică din Capitală, păsările și animalele au trăit un adevărat coșmar. Specialiștii spun că majoritatea animalelor sunt în stare de șoc. Multe refuză să mai mănânce.

Mihail Strechii, specialist la Grădina Zoologică: ,,Animalele fug prin voliere, se ascund în interior. Majoritatea sunt ca veverițele, nu știu unde să se ascundă.

Animalele de pradă, deja de două zile stă mâncarea și nici nu o ating. Vin, dar nu mănâncă, căci se tem. Încă nu au ieșit din starea de stres”,  spune specialistul, pentru publika.md.

Zgomotele au speriat și unele specii de păsări. De exemplu, un struț s-a rănit când a încercat să fugă de zgomotele puternice.

Mihail Strechii, specialist la Grădina Zoologică:”Chiar dacă e mare voliera, de la stres, una dintre păsări a sărit acest gard și s-a rănit. Acum e în carantină. Este închisă. La fel, intră doar medicul veterinar. Acum este bine. Și-a mai revenit puțin.

A început să mănânce, dar îl consultă în continuare medicul veterinar.”

Specialiştii spun că animalele au nevoie de câteva săptămâni ca să-și revină.

Mihail Strechii, specialist la Grădina Zoologică: ,,Adulţii să se gândească la cum ne vom purta noi cu animalele, așa și ele cu noi. Pentru acele două sau trei minute de focuri de artificii, câte zile sau săptămâni vor fi stresate animalele? O să oferim mai multă atenție, o să adăugăm la unele mai multe vitamine pentru ca să revină la normal.”

Actorii sunt disperați. Cer redeschiderea teatrelor
Articolul anterior
Regatul Unit s-ar putea destrăma după Brexit. Scoţia şi Irlanda de Nord vor înapoi în Uniunea Europeană
Articolul următor
Alte articole interesante