Vezi ce îți aduce cel de al 13-lea Festival al Filmului Francofon la Chișinău!

În perioada 23-31 martie 2013, se va desfășura cel de-al 13-lea Festival al Filmului Francofon. Evenimentul va avea loc la cinematograful Gaudeamus din Chișinău, dar şi la Tiraspol (26 martie) şi Bălţi (27 martie).

filmul francez

Timp de 9 zile, la Chișinău vor fi proiectate 12 filme recente pentru toate gusturile: de la filme de animaţie la comedii, drame şi filme de acţiune.

Această selecţie variată va onora realizatori francofoni cunoscuţi în lumea cinematografiei: fraţii DARDENNE, Radu MIHAILEANU, Michel HAZANAVICIUS, dar şi Maïwenn.

De asemenea, programul celei de-a 13-a ediţii a festivalului va servi drept ocazie de a descoperi actori puţin cunoscuţi publicului larg, dar recunoscuţi pentru talentul lor: Corinne MASIERO şi Vincent LACOSTE.

Potrivit comunicatului de presă al Alianței Franceze, pe parcursul festivalului vor fi de asemenea înaintate și filmele recompensate de critici, și anume: Le Gamin au vélo de frații DARDIENNE (Premiul Mare la Festivalul de la Cannes în 2011), Les Beaux gosses de Riad SATTOUF (Premiul Cezar pentru cea mai bună primă operă în 2010), Polisse de Maïwenn (Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes în 2011) și Louise Wimmer de Cyril MENNEGUN (Premiul Cezar pentru cea mai bună operă în 2013).

Le Chat du RabbinÎn perioada festivalului va fi difuzat și filmul francez de animație pentru copii Le Chat du Rabbin de Joann SFAR și Antoine DELESVAUX.

Festivalul Filmului Francofn este organizat de Alianţa Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franţei în Moldova.

la-source-des-femmesDeschiderea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă 23 martie, ora 18:00, la cinematograful Gaudeamus, fiind urmată de proiectarea filmului La Source des femmes de Radu MIHAILEANU.

Natalia Bodiu

Andreea Marin a ajuns la spital. Vezi ce a păţit
Articolul anterior
Marina Moşneaga: „Îmi doresc să redevin fata tatei…”
Articolul următor