Vezi cum apreciază artiștii prestația Alionei Moon la ESC2013!

SH_F_winner2013-3Luni întregi de pregătiri, emoții și pronosticuri. Iată că în sfârșit cel mai mare concurs internațional de muzică și-a desemnat favoriții și respectiv, câștigătorul.

separator

În acest an trofeul ESC2013 a fost obținut de Emmelie de Forest, care a acumulat 281 de puncte cu piesa sa „Only Teardrops”, devansându-i astfel pe reprezentanții Azerbaijanului și Ucrainei.  Reprezentanta Moldovei, Aliona Moon, a fost printre cei 10 favoriți, dar pe ultima sută de metri a trecut pe poziția a 11. Chiar dacă nu este un loc de frunte, Aliona și producătorul ei sunt foarte mulțumiți de prestația lor. Și pentru că imediat, după finala concursului, a început o adevărată avalanșă de comentarii pe rețelele de socializare și în presă (unele foarte răutăcioase), unica.md a decis să afle părerea unor artiști autohtoni despre evoluția Alionei pe scena de la Malmo.

nelNelly_Ciobanu_moldovenii_md”Eu rar când primesc emoții atât de puternice, ca să mi se facă pielea de găină. Aliona a a avut o prestație foarte bună, iar Pasha a știut să facă din talentul Alionei un succes. Eu consider că locul lor este în primii 10, chiar dacă au venit acasă cu locul 11. Doar cei care au urcat în scena Eurovisionului știu cât de greu este să obții chiar și acest loc. Aliona a fost la înălțime, chiar dacă a avut emoții la fel de înalte, ca intensitate. Dar cum să nu ai emoții când ești în vizorul a peste 250 de milioane de oameni? Cu toate astea, Aliona a știut să le stăpânească și să se prezinte spectaculos. Și chiar nu contează gurile rele, care vor avea mereu de criticat. Să încerce să facă cei care aruncă cu pietre, ceva asemănător sau ceva mai mult, că a vorbi pot toți, dar a reprezenta țara cu demnitate o pot face foarte puțini. Eu îi doresc din suflet Alionei, ca traseul ei muzical să fie presurat doar cu gânduri bune, oameni talentați și succes!”

Nelly Ciobanu

60677779”Felicitări pentru Aliona! A fost bravo, chiar dacă în finală s-a emoționat un pic mai mult decât în semifinală. Se vede că au muncit foarte mult și asta s-a văzut și în scenă.”

Boris Covali

IMG_7130Felicitări pentru toată echipa! Aliona și Pasa merită toate laudele. Am trăit emoții deosebite urmărind prestația țării noastre, atât în semifinală, cât și în finală. Povestea Alionei este  una foarte frumoasă, care ne poate învăța că dacă ai un vis, o idee bine definită, nu mai contează câți ani ai sau câtă experiență. Până la urmă contează talentul, carisma, voința, oamenii din jur, decizii corecte și neapărat norocul!!!

Geta Burlacu

sandu-gorgosCeea ce au făcut Aliona și Pasha în scenă a fost mult mai bine decât locul pe care a fost plasată, dar  asta e… concurs de cumătrizm de țări. Toți dau la vecini sau la țările partenere, chiar dacă piesa este foarte slabă. Personal cred că Franța a avut o prestație super tare, dar a fost printre ultimele poziții. Moldova, cel puțin, a avut o prestație destul de bună.  În rest, politica bate muzica.

Sandu Gorgos

viorel burlacu”De cel puţin de doi ani de zile nu sunt interesat de Eurovizion,  dar anul acesta am privit câte ceva. Au fost concurenţi pe măsură. Aliona Moon, s-a prezentat foarte bine – interpreta are un talent deosebit şi munceşte mult. Este evident  că show-ul a fost foarte bine gândit,  în orice caz nu a lăsat senzaţia că trebuia altfel.
Bineînţeles că aş fi dorit ca Aliona să se clasifice pe cel puţin poziţia a 9-a, dar cel mai mult contează faptul că: Aliona Moon a cântat superb, piesa a fost fenomenală (meritul lui Pasha), iar prezenţa a fost excelentă. Din acest motiv, consider că noi, cei care am stat şi am privit-o pe Aliona Moon şi echipa sa, trebuie să o apreciem, să o susţinem, şi cel mai mult – să ne bucurăm de poziţia 11,  pentru că mai jos de Aliona s-au plasat ţări ce au investit considerabil mai mult. Eu spun: Bravo Aliona, bravo Pasha, bravo echipei!”

Viorel Burlacu

Mariana Mihaila”După parerea mea, Moldova s-a plasat pe un loc bun, deși avea toate șansele să fie pe locul 10. În ultima instanță a coborât de pe 10 pe 11. Aliona are o voce nemaipomenit de frumoasă și expresivă. Piesa melodioasă și interpretarea profesionistă a cucerit publicul european. Danemarca a câștigat probabil prin simplitatea refrenului care se memorizează ușor, dar și prin timbrul vocal foarte neobișnuit al interpretei. Din 39 de țări participante, locul 11 este un rezultat bun. Să nu uităm ca în finală a fost și concurența mai mare.”

Mariana Mihăilă 

Text: Natalia Bodiu

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Vezi cum arată acum fostele participante din proiectul Un nou început cu Unica!
Articolul anterior
Noua ojă pentru unghii „Belcanto”
Articolul următor