Vezi cum apreciază artiștii prestația Alionei Moon la ESC2013!

SH_F_winner2013-3Luni întregi de pregătiri, emoții și pronosticuri. Iată că în sfârșit cel mai mare concurs internațional de muzică și-a desemnat favoriții și respectiv, câștigătorul.

separator

În acest an trofeul ESC2013 a fost obținut de Emmelie de Forest, care a acumulat 281 de puncte cu piesa sa „Only Teardrops”, devansându-i astfel pe reprezentanții Azerbaijanului și Ucrainei.  Reprezentanta Moldovei, Aliona Moon, a fost printre cei 10 favoriți, dar pe ultima sută de metri a trecut pe poziția a 11. Chiar dacă nu este un loc de frunte, Aliona și producătorul ei sunt foarte mulțumiți de prestația lor. Și pentru că imediat, după finala concursului, a început o adevărată avalanșă de comentarii pe rețelele de socializare și în presă (unele foarte răutăcioase), unica.md a decis să afle părerea unor artiști autohtoni despre evoluția Alionei pe scena de la Malmo.

nelNelly_Ciobanu_moldovenii_md”Eu rar când primesc emoții atât de puternice, ca să mi se facă pielea de găină. Aliona a a avut o prestație foarte bună, iar Pasha a știut să facă din talentul Alionei un succes. Eu consider că locul lor este în primii 10, chiar dacă au venit acasă cu locul 11. Doar cei care au urcat în scena Eurovisionului știu cât de greu este să obții chiar și acest loc. Aliona a fost la înălțime, chiar dacă a avut emoții la fel de înalte, ca intensitate. Dar cum să nu ai emoții când ești în vizorul a peste 250 de milioane de oameni? Cu toate astea, Aliona a știut să le stăpânească și să se prezinte spectaculos. Și chiar nu contează gurile rele, care vor avea mereu de criticat. Să încerce să facă cei care aruncă cu pietre, ceva asemănător sau ceva mai mult, că a vorbi pot toți, dar a reprezenta țara cu demnitate o pot face foarte puțini. Eu îi doresc din suflet Alionei, ca traseul ei muzical să fie presurat doar cu gânduri bune, oameni talentați și succes!”

Nelly Ciobanu

60677779”Felicitări pentru Aliona! A fost bravo, chiar dacă în finală s-a emoționat un pic mai mult decât în semifinală. Se vede că au muncit foarte mult și asta s-a văzut și în scenă.”

Boris Covali

IMG_7130Felicitări pentru toată echipa! Aliona și Pasa merită toate laudele. Am trăit emoții deosebite urmărind prestația țării noastre, atât în semifinală, cât și în finală. Povestea Alionei este  una foarte frumoasă, care ne poate învăța că dacă ai un vis, o idee bine definită, nu mai contează câți ani ai sau câtă experiență. Până la urmă contează talentul, carisma, voința, oamenii din jur, decizii corecte și neapărat norocul!!!

Geta Burlacu

sandu-gorgosCeea ce au făcut Aliona și Pasha în scenă a fost mult mai bine decât locul pe care a fost plasată, dar  asta e… concurs de cumătrizm de țări. Toți dau la vecini sau la țările partenere, chiar dacă piesa este foarte slabă. Personal cred că Franța a avut o prestație super tare, dar a fost printre ultimele poziții. Moldova, cel puțin, a avut o prestație destul de bună.  În rest, politica bate muzica.

Sandu Gorgos

viorel burlacu”De cel puţin de doi ani de zile nu sunt interesat de Eurovizion,  dar anul acesta am privit câte ceva. Au fost concurenţi pe măsură. Aliona Moon, s-a prezentat foarte bine – interpreta are un talent deosebit şi munceşte mult. Este evident  că show-ul a fost foarte bine gândit,  în orice caz nu a lăsat senzaţia că trebuia altfel.
Bineînţeles că aş fi dorit ca Aliona să se clasifice pe cel puţin poziţia a 9-a, dar cel mai mult contează faptul că: Aliona Moon a cântat superb, piesa a fost fenomenală (meritul lui Pasha), iar prezenţa a fost excelentă. Din acest motiv, consider că noi, cei care am stat şi am privit-o pe Aliona Moon şi echipa sa, trebuie să o apreciem, să o susţinem, şi cel mai mult – să ne bucurăm de poziţia 11,  pentru că mai jos de Aliona s-au plasat ţări ce au investit considerabil mai mult. Eu spun: Bravo Aliona, bravo Pasha, bravo echipei!”

Viorel Burlacu

Mariana Mihaila”După parerea mea, Moldova s-a plasat pe un loc bun, deși avea toate șansele să fie pe locul 10. În ultima instanță a coborât de pe 10 pe 11. Aliona are o voce nemaipomenit de frumoasă și expresivă. Piesa melodioasă și interpretarea profesionistă a cucerit publicul european. Danemarca a câștigat probabil prin simplitatea refrenului care se memorizează ușor, dar și prin timbrul vocal foarte neobișnuit al interpretei. Din 39 de țări participante, locul 11 este un rezultat bun. Să nu uităm ca în finală a fost și concurența mai mare.”

Mariana Mihăilă 

Text: Natalia Bodiu

Vezi cum arată acum fostele participante din proiectul Un nou început cu Unica!
Articolul anterior
Noua ojă pentru unghii „Belcanto”
Articolul următor
Alte articole interesante