Viața bate filmul! O alpinistă a găsit o scrisoare lăsată în vârf de munte, în urmă cu 30 ani. Ce mesaj avea?

O tânără a primit o scrisoare de la tatăl ei, care a decedat în urmă cu mai mulți ani. Doar că, scrisoarea nu a venit prin poștă, ci a fost găsită pe vârful unui munte, la 29 de ani după ce a fost scrisă. Scrisoarea, datată 9 august 1990, a fost descoperită de alpinista Mila Eremeeva pe vârful muntelui Mus-Khaya din Rusia.

separator
  Tânăra a făcut o fotografie mesajului ce îi era adresat Annei Tsvetkova și l-a postat pe rețelele de socializare, cerând informații despre fata respectivă. Iar căutările ei au dat rezultat. Anna Tsvetkova a luat legătura cu Mila, aflând astfel că scrisoarea a fost lăsată acolo chiar de tatăl ei, Yuriy, un alpinist înfocat, care în anul 1990 nu a ajuns la ziua de naștere a fiicei sale.

Anna a afirmat că tatăl ei nu i-a spus niciodată despre această scrisoare. „Nu am știut că tatăl meu mi-a lăsat un mesaj de ziua mea în acest fel. Nu a vorbit niciodată despre asta și a fost o surpriză pentru mine”, a declarat tânăra, citată de en.yk24.ru.

Potrivit fiicei sale, Yuriy era un alpinist profesionist. „Cel mai probabil tatăl meu a fost în Yakutia cu serviciul. Din păcate nu știu sigur. Căuta noi trasee montane. El și colegii lui calculau timpul și echipamentele necesare… Nu am înțeles prea bine asta din cauza vârstei mele fragede. Apoi s-a angajat în turism. Cel mai adesea călătorea în Europa”, a explicat Anna. Despre această întâmplare, femeia a scris pe contul ei de pe pagina de socializare din Rusia Vkontakte.

„Un lucru uimitor mi s-a întâmplat. O scrisoare m-a găsit după 30 de ani. Aceasta este felicitarea tatălui meu pentru ziua când am împlinit 8 ani, ce a stat în munții din Yakutia timp de 30 de ani, așteptându-mă. La acea vreme tatăl meu se afla într-o expediție și nu a putut participa la ziua mea, așa că mi-a scris acest mesaj. (…) Acum a ajuns la mine. Credeam că astfel de lucruri se întâmplă doar în filme, dar nu – miracolele au loc și în viața reală. Și deși nu mai ești cu noi de 10 ani, mulțumesc tată!”, a scris Anna pe rețeaua de scoalizare.
În ziua în care Yuriy i-a scris mesajul, acesta s-a pierdut prin munți, fiind salvat după două zile.

„Îi dedic drumeția pe muntele Mus-Khaya zilei de naștere a fiicei mele Anna Tsvetkova. Îți doresc, draga mea Anna, sănătate, fericire și poate într-o zi vei veni aici și vei găsi acest bilet de la tatăl tău. 09.08.1990 (Leningrad)”, este mesajul lăsat de Yuriy Tsvetkov.

Bărbatul a decedat în anul 2009, în urma unui infarct. Cum scrisoarea încă se află pe vârful muntelui, Anna, care nu a mai făcut o drumeție de 15 ani, speră să ajungă acolo anul viitor.

sursa: www.unica.ro

La cumpărături pe note muzicale! Cum i-a surprins Moldovan National Youth Orchestra pe clienții unui magazin din Capitală
Articolul anterior
În Islanda, numărul deceselor rutiere scade simțitor grație trecerilor pietonale de tip 3D
Articolul următor