Viaţa înainte şi după căsătorie: ce trebuie să îţi asumi şi ce schimbări sunt necesare

Viaţa de cuplu începe cu anii de relaţie, care sunt marcaţi de momentul îndrăgostirii, fluturi în stomac, iar mai apoi maturitatea, când convieţuirea cu persoana iubită se transformă. Toţi aceşti paşi magici duc spre o căsnicie cu o bază puternică, în special datorită experienţei de viaţă şi în doi.

Odată ce te apropii de momentul magic al nunţii, este important să realizezi că responsabilităţile pe care urmează să ţi le asumi transcend experienţele acumulate până în prezent, scrie clickpentrufemei.ro. Pregăteşte-te pentru viaţa de după căsătorie şi nu doar pentru momentul în care devii soţia partenerului tău. Iată câteva elemente de luat în considerare şi ce schimbări se produc în timp:

Discută despre ceea ce-ţi doreşti în căsnicie

Comunicarea şi deschiderea faţă de partener sunt două elemente cheie ale unei reţete de succes în cuplu. Înainte de căsătorie, deschide-te în faţa celui drag şi discută despre aşteptările pe care le ai din momentul respectiv înainte. Cum vrei să arate relaţia, cum veţi proceda odată ce deveniţi soţ şi soţie în societate şi din punct de vedere financiar. De asemenea, dacă viitorul apropiat include copii, vorbeşte cât mai deschis despre acest subiect şi cum îţi imaginezi viaţa de părinte din ambele părţi.

Marchează primul pas spre căsnicie cu o pereche de verighete aur alb care să reprezinte cât mai fidel stilul şi personalitatea ta şi a persoanei iubite. Povestea de dragoste se află abia la început şi este important să profiţi de aceste momente şi să fii cât mai ancorată în prezent. Momentele precum alegerea sau cumpărarea verighetelor au puterea de a întări relaţia dintre două persoane înainte de cel mai important pas în relaţie.

Relaţiile – cele amoroase, cât şi cele platonice – au puterea de a te ajuta să creşti, să te dezvolţi şi să devii un om mai bun în fiecare zi. Căsnicia îţi oferă oportunitatea de a observa tranziţiile şi felul în care te schimbi, deoarece partenerul devine oglinda ta. Un partener de viaţă este mai mult decât persoana cu care locuieşti şi faci copii, deoarece, în timp, devine o extensie a ta. În acelaşi timp, echilibrul este esenţial, motiv pentru care ai nevoie de activităţi la care îţi face plăcere să participi singură.

Momentele în care te detaşezi îţi permit să fii autentică faţă de tine şi să nu uiţi de propria identitate. Aceste aspecte sunt importante mai ales odată ce ai primul copil şi viaţa de familie începe să-şi lase amprenta asupra ta. Nu uita de momentele pe care trebuie să le petreci doar cu tine, pentru a te reconecta la valorile personale.

Tratează-ţi partenerul ca pe un prieten

De multe ori este complicat să convieţuim cu persoanele din propria familie, iar relaţiile romantice se dovedesc a fi dezamăgitoare uneori. Însă cei care îţi rămân alături în orice moment sunt prietenii. Din acest motiv simplu trebuie să îţi vezi partenerul şi ca cel mai bun prieten. Acest lucru va ajuta ca relaţia şi căsnicia să rămână armonioase cât mai mult timp. Conflictele pot fi evitate sau rezolvate printr-o atitudine matură, empatică, analitică şi bazată pe respect.

O relaţie de prietenie nu poate decât să se dezvolte în timp şi să îţi ofere o serie de satisfacţii care contează pe termen lung. Nu uita nici de romantismul şi intimitatea de care are nevoie orice căsnicie pentru a supravieţui. În special odată cu trecerea timpului, dacă flacăra dintre tine şi partener pare că se stinge, caută soluţii creative pentru a o ţine aprinsă.

Căsnicia este o adevărată aventură, care se dezvoltă în direcţii diferite. Priveşte-o ca pe rădăcina unui copac. Aceasta are sute de ramuri, care pornesc din acelaşi loc. Aşa se dezvoltă şi ceea ce clădeşti alături de partenerul tău, aşa că fă cu grijă cei mai importanţi paşi spre o nouă viaţă.

sursa: www.clickpentrufemei.ro

Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei deținute într-o închisoare din Roma

Papa Francisc a spălat joi picioarele a 12 femei deţinute într-o închisoare din Roma, un ritual care marchează Joia Mare ce precede Paştele catolic, informează AFP citat de digi24.ro.

Suveranul pontif s-a deplasat joi după-amiază la închisoarea pentru femei din Rebibbia, o periferie din nord-estul capitalei italiene. El a oficiat acolo acelaşi ritual şi în 2015, dar acum a fost pentru prima dată când l-a consacrat exclusiv femeilor. Aşezat într-un scaun cu rotile, papa Francisc a spălat picioarele fiecăreia dintre cele 12 deţinute selecţionate, unele dintre ele fiind înlăcrimate, înainte să le şteargă cu un prosop şi să le sărute, scrie Agerpres.

În vârstă de 87 de ani, liderul de la Vatican a părut într-o formă bună în contextul în care starea lui de sănătate a stârnit îngrijorări în ultimele zile din cauza infecţiilor repetate care l-au împiedicat să îşi citească de mai multe ori discursurile.

„Cu toţii avem eşecuri mici şi mari”, a declarat papa într-o omilie improvizată în timpul slujbei oficiate în curtea acestui centru de detenţie, unde sunt încarcerate aproximativ 370 de femei. Spălarea picioarelor este „un gest care ne îndeamnă să îi slujim pe ceilalţi”, a adăugat el.

Câteva minute mai devreme, papa Francisc – care vizita persoane încarcerate şi în perioada în care era episcop de Buenos Aires – a participat, zâmbitor, la o baie de mulţime în timp ce strângea mâinile deţinutelor. În tradiţia creştină, Joia Mare comemorează ziua în care Hristos a spălat picioarele apostolilor la ultima sa cină. Ritualul s-a perpetuat în creştinism, cu excepţia unor ramuri ale protestantismului. Acesta este unul dintre cele mai importante momente ale Săptămânii Mari, care comemorează ultimele zile din viaţa lui Hristos înainte de învierea sa de Paşte. După alegerea sa în 2013, liderul Bisericii Catolice a vizitat în mai multe rânduri închisori şi centre de refugiaţi, spălând picioarele unor foşti mafioţi, ale unor bolnavi şi ale unor persoane provenite din categorii marginalizate. Vineri seară, el urmează să prezideze procesiunea „Calea Crucii” de lângă Colosseum, la care nu a putut participa în 2023 din motive de sănătate.

Republica Moldova anulează regimul liberalizat de vize cu o țară

Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador va fi anulat. 57 de deputați au votat, în prima lectură, pentru denunțarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republica Ecuador, scrie noi.md.

Inițiativa de denunțare a acestui ACORD aparține Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în contextul unor recomandări ale Comisiei Europene. Instituția a constatat, în mai multe rapoarte, că politica statului nostru în domeniul vizelor nu este pe deplin raliată la lista țărilor terțe, ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru șederea pe termen scurt în UE. În context, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova să ajusteze politicile în acest domeniu, în special cele care vizează țările care prezintă riscuri de migrațiune ilegală sau de securitate pentru Uniunea Europeană. De menționat că cetățenii Republicii Ecuador au nevoie de vize pentru a călători în țările membre UE. Autoritățile menționează că denunțarea Acordului nu va avea consecințe negative, întrucît cifra schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Republica Ecuador este de 300 de mii de dolari. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetățenilor a fost semnat în anul 2012 și a intrat în vigoare trei ani mai tîrziu.

În ce țară trăiesc cei mai mulți miliardari. Orașul care se află în fruntea listei globale a bogaților

Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite CNBC citat de nexta.ro.

Este pentru prima dată când cel mai populat oraş din India ocupă primul loc în Asia.

În fruntea listei globale a bogaţilor pe oraşe din 2024 se află New York (119), urmat de Londra (97).

În Asia, Mumbai – capitala financiară a Indiei – a avansat cu 92 de miliardari, potrivit Hurun. Urmează aproape Beijing (91) şi Shanghai (87).

În prezent, există 3.279 de miliardari la nivel global, o creştere cu 5% faţă de 2023, arată raportul.

Potrivit clasamentului ţărilor, China încă se află în fruntea listei cu 814 miliardari, chiar dacă ţara a pierdut 155 miliardari faţă de acum un an.

SUA s-au clasat pe locul al doilea, cu 800 de miliardari, în timp ce India s-a clasat pe locul trei, cu 271.

„China a avut un an prost. Crearea de bogăţie în China a trecut prin schimbări profunde în ultimii câţiva ani, cu bogăţia miliardarilor din proprietăţi imobiliare şi din surse regenerabile în scădere”, a remarcat firma de cercetare.

Zhong Shanshan din China, fondatorul şi preşedintele gigantului de apă îmbuteliată Nongfu Spring, şi-a menţinut locul de cea mai bogată persoană din China.

Colin Huang, fondatorul companiei de comerţ electronic Pinduoduo, a trecut în faţa CEO-ului Tencent, Ma Huateng, şi a luat locul al doilea în acest an.

SUA – care au adăugat 109 miliardari în 2023 – au doar cu 14 miliardari mai puţini decât China, potrivit Hurun.

Inteligenţa artificială a fost un factor important pentru creşterea numărului de oameni ultrabogaţi în SUA, arată raportul.

„În timp ce [CEO-ul Nvidia] Jensen Huang a ocupat multe titluri de ştiri în timp ce Nvidia a depăşit pragul unei capitalizări de 2.000 de miliarde de de dolari, catapultându-l în Top 30 al Hurun, miliardarii din spatele Microsoft, Google, Amazon, Oracle şi Meta au înregistrat creşteri semnificative ale averilor lor, în timp ce investitorii pariază pe valoarea generată de AI”, se arată în raport.

Indicele Bloomberg al miliardarilor a arătat că fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi CEO-ul Tesla, Elon Musk, sunt primii doi miliardari din SUA, cu o avere netă de 201 miliarde de dolari, respectiv 190 de miliarde de dolari.

Taylor Swift s-a alăturat listei miliardarilor Hurun Research, cu o avere netă de 1,2 miliarde de dolari, după ce şi-a început turneul Eras în martie şi a cântat până acum în SUA, America de Sud, Australia, Singapore şi Tokyo.

„Peste jumătate din averea ei provine din redevenţe şi turnee, inclusiv 190 de milioane de dolari din prima etapă a turneului Eras şi 35 de milioane de dolari din filmul său concert. Restul este susţinută de valoarea catalogului său muzical, în special după ce primele şase albume ale sale au fost vândute către Shamrock Capital pentru 300 de milioane de dolari în 2020”, se arată în raport.

După SUA, India a avut al doilea cel mai mare număr de noi adăugări de miliardari, cu 84 de membri noi pe lista sa a ultra-bogaţilor.

Naţiunea din Asia de Sud este acum economia cu cea mai rapidă creştere din lume, după ce PIB-ul a crescut cu 8,4% în perioada octombrie-decembrie.

În decembrie, bursa din India a depăşit-o pe cea din Hong Kong, devenind a şaptea ca mărime din lume, iar acum este evaluată la peste 4.000 de miliarde de dolari, au arătat datele Refinitiv.

Preşedintele Reliance Industries din India, Mukesh Ambani, continuă să fie cea mai bogată persoană din Asia şi a unsprezecea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere totală netă de 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg.

În ianuarie, Gautam Adani, fondatorul şi preşedintele Grupului Adani, l-a depăşit pentru scurt timp pe Ambani, dar acum este cu trei locuri în urmă, cu o avere netă de 97,9 miliarde de dolari, au arătat datele Bloomberg.

ANSP: Noua tulpină a coronavirusului, numită Omicron, încă nu a ajuns în țara noastră
Articolul anterior
O femeie acuzată că a furat dintr-un supermarket a primit despăgubiri de 2 milioane de dolari
Articolul următor