Video! Angajatele CNDDCM iau mită pentru stabilirea sau reconfirmarea gradelor de invaliditate

Zeci de persoane, care şi-au pierdut capacitatea temporară sau definitivă de muncă, au fost nevoite să achite bani experţilor din cadrul Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă (CNDDCM) pentru a li se confirma sau reconfirma gradele de invaliditate.

separator

Contra mită au putut obţine grade de dizabilitate şi persoane sănătoase care, în complicitate cu unii medici-experţi ai CNDDCM, şi-ar fi falsificat infirmitatea, obţinând pensii speciale de la stat. Astfel, sumele achitate pentru un certificat de dizabilitate variau între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei.

Acesta este rezultatul documentărilor şi investigaţiilor, de câteva luni, ale Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorilor pe marginea unei scheme frauduloase, puse în aplicare de angajaţi ai CNDDCM, dar şi de către membrii unor structuri teritoriale ale Consiliului. (sursa video: CNA)

?list=PL-ZqSLU_Mhs1R-iRySRvq-vpz9NMJgpnr

Cristina Gheiceanu, despre cum să găsești job și să trăiești în Elveția: ,,Este foarte diferită de alte țări, la acest capitol”
Articolul anterior
Angajații școlilor și grădinițelor pot efectua examenele medicale profilactice până la data de 1 octombrie
Articolul următor
Alte articole interesante