Video! Angelina Jolie s-a filmat cu un roi de albine pentru a atrage atenția asupra protecției acestora

Actrița Angelina Jolie a participat la o ședință foto cu un roi de albine pentru a evidenția problema dispariției lor. Organizatorii proiectului au afirmat că ședința foto a avut loc cu succes, nu au existat mușcături.

,,Toată lumea de pe site, cu excepția Angelinei, era îmbrăcată în costume de protecție. Era destul de liniștit și întuneric în cameră încât albinele să nu-și facă griji. Angelina a stat acoperită cu albine, absolut fără mișcare, timp de 18 minute”, au spus organizatorii. Corpul actriței a fost stropit cu feromoni speciali care au ajutat albinele să se deplaseze în direcția corectă.

„Mi s-a părut minunat să fiu conectată la aceste creaturi frumoase”, a spus Angelina Jolie într-un interviu pentru National Geographic.

Populația de albine a scăzut semnificativ în ultimele decenii. Acest lucru poate amenința omenirea cu foamea. Anterior, Abram Bixler, expert în sisteme alimentare durabile la Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a spus că declinul populației de albine este îngrijorător, deoarece ar putea duce la o scădere a calității și a volumului produselor agricole în lume.

Pe 20 mai este marcată Ziua mondială a Albinelor. Aceasta a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 2017, data aleasă reprezentând ziua de naştere a lui Anton Jana, care este considerat un pionier și un expert important al apiculturii moderne.

Patru moldoveni, condamnați la ani grei de închisoare pentru viol, în Marea Britanie
Articolul anterior
Video! Natalia Gordienko, pe scena Eurovision
Articolul următor
Alte articole interesante