(Video) Atac terorist la Strasbourg. Cel puțin patru oameni au murit

Atac terorist la Strasbourg, marți seară. Mai multe focuri de armă au fost trase, în centrul oraşului. Cel puţin patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare, în mulţime.

separator

Victimele sunt în stare critică. Unul dintre răniţi este un militar care patrula în zonă. Incidentul s-a petrecut în apropierea unui târg de Crăciun, în jurul orei 20:00, ora Franţei, 21:00, ora Moldovei. Între timp, atacatorul a fost identificat, dar nu a fost prins, deşi a fost rănit într-un schimb de focuri cu poliţia.

Potrivit Le Figaro, acesta este un bărbat în vârstă de 29 de ani, cu antecedente. Autorul atacului armat comis marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg se află pe o listă de supraveghere a securităţii de stat la nivel local, au anunţat autorităţile.

Potrivit unor surse citate de Le Figaro, numele atacatorului este Chérif C. Acesta s-a născut în 1989. O sursă din cadrul poliţiei a declarat că atacatorul, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o „fişă S”, este cunoscut pentru fapte de drept comun.

Surse citate de presa franceză susţin că, în prezent, autorităţile caută şi un al doilea suspect. „Există indicii că încă un atacator a fost implicat în atentat”, spun sursele citate.

Se pare că Poliţia efectuase percheziţii, chiar marţi dimineaţă, în locuinţa principalului suspect. La faţa locului s-ar fi găsit mai multe grenade. Bărbatul, însă, ar fi reuşit să scape şi să se ascundă. Oamenii sunt rugaţi să stea în case şi să aştepte clarificarea situaţiei.

Poliţia a închis zona, iar transportul în comun a fost suspendat, scrie realitatea.net.

Cornelia Ștefăneț, imaginea unei campanii marca Dr. Oetker
Articolul anterior
Elevii moldoveni au obținut șase medalii la Olimpiada Internațională de Științe
Articolul următor
Alte articole interesante