Video! Cătălina Cărăuș ne prezintă videoclipul la prima piesă, compusă de ea!

Frumoasa interpretă Cătălina Cărăuș a debutat în calitate de textieră și compozitoare. Artista ne surprinde cu noul ei piesă, în limba engleză, care se numește ,,You Chose”.

separator
Interpreta și-a împletit gândurile și trăirile într-o piesă de dragoste sentimentală, etalându-și totodată calitățile artistice deosebite și vocea inconfundabilă.

Atât versurile, cât și muzica piesei sunt semnate de către artistă, iar rezultatul noului produs muzical este unul de bun augur.

,,Nu am mai lansat nimic de ani buni, decât ceva cover-uri… cam din 2012, de când hotărâsem să fac o variantă cu versuri în limba română a celebrului vals al maestrului Eugen Doga, ,,Dulcea și Tandra mea fiară”. Fie că nu-mi placeau proiectele la care lucram și nu credeam că merită o șansă să fie ascultate de voi, fie că nu mă simțeam pregătită să revin cu ceva bun, or tot ceea ce fac trebuie să îmi placă mie în primul rând. Voiam și vreau sa fiu artist, nu doar interpretă, să pot să scriu despre ceea ce simt, despre trăirile și emoțiile mele, să nu mai joc și să transmit ceea ce altcineva a trăit. Cred că am ajuns în momentul când am prins curaj să aduc la viață piesa “You chose””, a declarat artista, pe pagina sa de facebook.

Felicitări Cătălinei Cărăuș! Îi urăm artistei mari succese în cariera muzicală!

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Kevin McCallister, din filmul ,,Singur acasă”, revine… într-o reclamă amuzantă de Crăciun
Articolul anterior
Robert Norris, cunoscut drept „Marlboro Man”, a murit la vârsta de 90 de ani, fără să fi fumat vreodată
Articolul următor