Video! Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină. Coronavirusul ține sute de aeronave la sol, iar cele care zboară au doar câte 12 pasageri.

separator
Cea mai mare parcare a companiilor aeriene din lume, aerodromul din Victorville, deșertul californian, e locul în care transportatorii Americii și-au dus 400 de avioane goale, în timp ce au oprit mii de zboruri pe fondul pandemiei de coronavirus.

Filmări uimitoare au dezvăluit cum au fost parcate în deșertul California peste 400 de avioane. Pilotului Bryan Keith i s-a acordat accesul pentru a zbura cu Tigerul Grumman peste Aeroportul Logistic din sudul Californiei, din Victorville, unde climatul uscat minimizează riscul de rugină.

Avioanele deținute de Southwest, Delta, FedEx și alți mari transportatori comerciali și de marfă stau la sol sub soarele de deșert. Instalația Victorville din California este o bază a Forțelor Aeriene dezafectată.

Însă acum, cu cererea de zboruri care e tot mai redusă pe fondul pandemiei coronavirusului și cu mii de avioane puse la sol, companiile aeriene au început să întâmpine o problemă fără precedent: găsirea unui loc unde să le parcheze. Aerodromul din Victorville are capacitatea de a primi până la 500 de avioane, potrivit companiei care îl gestionează, și se crede că se apropie de această cifră. Clima uscată ajută la reducerea riscului de rugină, minimizând întreținerea necesară pentru a readuce avioanele în funcțiune când se termină coșmarul pandemic, scrie Daily Mail.

Alături de avioanele Boeing 737 Max deja parcate aici, sunt acum aeronavele Boeing 747, 757 și 767, Airbus A310, A320 și McDonnell-Douglas MD-10 și MD-11. Autostrăzile, hangarele de întreținere și chiar pistele de pe aeroporturile importante din întreaga lume sunt transformate în parcări uriașe, scrie observatornews.ro, cu referirela sursa citată. Video!

Peste 15.500 de prânzuri calde pentru familii nevoiașe

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit peste 15 500 de prânzuri calde pentru persoanele greu încercate din sectorul Centru al capitalei și orașul Strășeni. Proiectul a fost lansat anul trecut, în noiembrie pentru Pretura Centru. În decembrie, acesta a fost extins în Strășeni. Până în prezent, mai mult de 600 de locuitori din oraș au primit bucate deja preparate, iar oamenii sunt recunoscători că au ce pune pe masă, scrie unimedia.info.

Deja de 3 luni, persoanele nevoiașe din orașul Strășeni vin la Primărie, la ora prânzului, pentru a-și lua mâncarea caldă. O pungă cu prânzuri a primit și moș Orion. Pensionarul de 62 de ani are în grija sa 5 nepoți. Bătrânul îi crește în pofida tuturor greutăților.

„E greu, foarte greu. Soția e bolnavă. Pe doi îi duc la grădiniță, trei se duc la școală. În curând ei vin de la școală, eu le duc mâncarea, îi pun să mănânce, sunt foarte bucuroși”, a zis Orion.

Zilnic, așteaptă mâncarea adusă la primărie de Asociația A.S.I.C.S. și mătușa Emilia de 75 de ani, care locuiește singură și cu greu supraviețuiește din pensie: „Mâncarea-i foarte bună. În fiecare zi ne dă salată, o pulpă, felul întâi, felul doi. Pentru mine este o economie foarte mare”.

Autoritățile locale au decis să schimbe lista beneficiarilor o odată la două săptămâni pentru a putea ajuta cât mai multă lume. Prioritar, în listă se găsesc familiile cu mulți copii și venituri mici, persoanele cu nevoi speciale și pensionarii singuratici.

„Până la momentul actual, au beneficiat de acest sprijin mai bine de 600 de cetățeni din comunitatea noastră. La fiecare două săptămâni, noi modificăm lista beneficiarilor. Este primul și cel mai mare proiect de sprijin financiar pentru că este pe o perioadă de un an. Cu certitudine spun că impactul este unul major”, a declarat primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.

Menționăm că donația face parte din cadrul campaniei ”Susținem pentru că ne pasă”, lansată de Asociația A.S.I.C.S. cu scopul de a fi alături de cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada rece a anului.

A amenințat vânzătoarea unui magazin și intenționa să fure aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic. VIDEO!

Intenționa să sustragă aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic. La 18 martie curent, în jurul orei 15:50, o femeie de 44 de ani a alertat Poliția din Bălți, comunicând că în magazinul unde activează a intrat un bărbat îmbrăcat în haine negre și cu mască medicinală pe față, care amenințând-o cu un pistol, în mod deschis a sustras un cântar electronic estimat la prețul de 2500 de lei, anunță Poliția.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii din Bălți, la scurt timp de la comiterea infracțiunii suspectul a fost identificat și reținut pentru 72 de ore.

Acesta a declarat oamenilor legii că intenționa să sustragă aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic.

Bărbatul de 43 de ani este locuitor al mun. Bălți și nu este la prima abatere de la lege. Anterior el a fost judecat și și-a ispășit pedeapsa pentru infracțiuni similare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar persoana vinovată riscă detenție de până la 10 ani.

VIDEO! Un bărbat pe trotinetă, spulberat pe zebră de un Mercedes care a trecut la roșu. Momentul, surprins de o cameră de bord

Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni, de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie al semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață, în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele, scrie unimedia.info.

Din imaginile video se observă cum bărbatul începe să traverseze strada pe o trotinetă la semnalul verde al semaforului, iar pe banda stângă trece un automobil de model Mercedes și îl lovește chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mașinile de pe banda dreaptă s-au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Deocamdată, poliția nu a oferit detalii despre acest caz.

Încă două decese cauzate de Covid-19. Bilanțul urcă la 79 de victime
Articolul anterior
O fetiță cu Covid-19, operată de apendicită acută. Mărturiile medicului
Articolul următor