Video! Cum funcționează un sistem nou de colectare subterană și sortare a deșeurilor din Suedia

Firma suedeză de colectare a deșeurilor prin modalitate subterană, Envac, a creat primul sistem care îmbină ,sortarea optică” cu sistemul automat de colectare a deșeurilor. Proiectul a fost implementat și funcționează în Stockholm.

Denumit sistemul WasteSmart, tehnologia folosește sortarea optică de la filiala sa Envac, Optibag, și a fost dezvoltat ca parte a inițiativei GrowSmarter finanțate de UE.

Inițiativa reunește orașe și industrii ca soluții de „oraș inteligent” în domeniul energiei, infrastructurii și transporturilor. Scopul este de a crea o piață pregătită pentru soluții inteligente și de a sprijini tranziția către o Europă inteligentă și durabilă, a declarat Envac.

Sistemul prevede ,,o intrare de deșeuri”, care ajung într-un container mare la stația de colectare. Prin utilizarea tehnologiei de sortare optică, deșeurile sunt depozitate în pungi cu coduri de culori diferite, fiecare culoare reprezentând o fracție diferită de deșeuri și sortată optic la punctul final.

„Ne așteptăm la câștiguri de spațiu pe stradă combinate cu costuri mai mici pentru soluția WasteSmart pentru a simplifica în mod semnificativ instalarea sistemelor automate de colectare a deșeurilor Envac”, a explicat Patrick Haraldsson, Director General al Envac.

Un videoclip care explică sistemul poate fi vizualizat mai jos.

Elizaveta, presupusa fiică a lui Vladimir Putin, a oferit un interviu
Articolul anterior
O minoră din Durlești a ajuns la spital cu arsuri, după ce doi colegi de clasă au dat foc unui dezinfectant
Articolul următor
Alte articole interesante