Mulţi sunt cei care rămân păcăliţi după ce au făcut o tranzacţie la terminalele de plată! O bancnotă de 500 de lei poate fi percepută ca una de 200 lei sau 50 de lei merg drept plată de 10 lei.
Şi asta pentru că softurile acestor terminale nu percep nominalul bancnotelor noi.Iar unii dintre clienţi sunt nevoiţi să bată drumul la firmele administratoare săptămâni în şir pentru a-şi recupera banii. Cum pot fi prevenite astfel de situaţii, vedeţi astăzi, la ora 17.30 în emisiunea IMPACT de la Canal3
Un copil a dispărut la Glodeni! Poliția și apropiații îl caută de două zile
Polițiștii din Glodeni desfășoară acțiuni pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul Fundurii Vechi, care a plecat de acasă la 25 aprilie într-o direcție necunoscută și până la moment nu se cunoaște locul aflării sale.
Semnalmente:
înălțimea- 1.60 m, corpolență slabă, ochii negri, îmbrăcat în hanorac roșu, pantaloni sport negri și încălțat în adidași albaștri cu verde.
Din declarațiile mamei băiatul anterior a mai avut plecări voluntare de la domiciliu, ulterior revenind acasă.
Persoanele care deţin informaţii ce pot ajuta la găsirea minorului sunt rugate să telefoneze la numerele de telefon 112 sau 069644441.
Au dus în eroare numeroși clienți și și-au însușit sute de mii de lei sub pretextul confecționării ușilor și ferestrelor din termopan
Ofițerii Direcției Investigații Complexe a INI în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au documentat activitatea infracțională a membrilor unei companii private bănuite de comiterea infracțiunii de escrocherie.
Urmare a investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că reprezentanții unei companii private cu sediul în orașul Hîncești, urmărind scopul delapidării mijloacelor financiare prin abuz de încredere, sub pretextul confecționării ușilor și ferestrelor din termopan, au indus în eroare 15 clienți și i-au prejudiciat cu peste 280 000 de lei.
În scopul acumulării bazei probatorii au fost efectuate 14 percheziții în domiciliile și automobilele suspecților, dar și în sediile companiilor, unde au fost depistate și ridicate bunuri ce prezintă interes pentru urmărirea penală: zeci de telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informație, notebook, calculatoare de birou, registre cu înscrisuri de ciornă privind dubla contabilitate pentru toate comenzile, contracte de prestări servicii, lista lunară cu evidența persoanelor angajate ilegal, dar și utilajul pentru producerea obiectelor din termopan, care era depozitat în altă locație decât cea declarată.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie săvârșită de două sau mai multe persoane, cu folosirea situaţiei de serviciu.
Conform legii penale, suspecții riscă amendă de la 42 500 la 67 500 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în schema frauduloasă.
Istoria iese iar la suprafață, pe o altă stradă din Capitală
”Se pare că istoria Chișinăului răbufnește iar la suprafață,” se arată într-o postare pe Moldova.org.
Potrivit postării, fotografiile sunt făcute pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni din Chișinău.
Sursa Foto: Facebook/Leo Ogariov
Amintim că recent, în urma lucrărilor de reparație a străzii 31 August din Capitală, au ieșit la iveală porțiuni de caldarîm vechi, care au trezit interesul oamenilor. Unii curioși au venit chiar să facă fotografii, iar pe Internet oamenii au comentat la acest subiect.