Video! Imagini istorice incredibile. Capsula Space X cu echipaj uman a fost lansată în spațiu

Space X a lansat sâmbătă în spaţiu doi astronauţi ai NASA, după o încercare oprită miercuri în ultimul moment, din cauza vremii nefavorabile. Misiunea este una crucială şi reprezintă primul zbor cu echipaj uman de pe pământ american din ultimii aproape 10 ani, precum şi primul încredinţat unei companii private, informează AFP.

separator

Capsula Crew Dragon a fost lansată cu o rachetă Falcon 9, ambele tehnologii aparţinând companiei lui Elon Musk, Space X, transportându-i pe astronauţii şi piloţii de încercare Doug Hurley şi Bob Behnken într-o călătorie de 19 ore până la andocarea la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), aflată pe orbită, la aproximativ 400 km altitudine. Astronauții vor ajunge la destinație mâine dimineață.

Momentul istoric a fost urmărit live de milioane de oameni din întreaga lume.Vezi video!

Povestea polițistului care a zăcut 12 ore la morgă, în urma unui accident rutier. I-a salvat viața un brancardier care trecea întâmplător pe alături și a observat că respira

Declarat mort după un teribil accident rutier, bărbatul a scăpat grație prezenței de spirit a unui brancardier care trecea întâmplător pe acolo și a observat că „mortul” are puls și respiră.

Povestea de viață a unui fost polițist rutier de peste Prut bate orice scenariu de film. El a înviat pur și simplu din morți, după ce a zăcut circa 12 ore la morgă, în împrejurări învăluite în mister.

Adjutantul șef Titus Honceriu va împlini în luna august vârsta de 80 de ani. În afara episodului de la morgă, viața l-a supus la suferințe de neimaginat: a trecut prin 16 intervenții chirurgicale și a fost diagnosticat cu o boală care de regulă nu iartă. S-ar putea scrie o carte despre viața lui.

Viața i-a fost presărată și de bucurie și de amărăciune, dar și de moarte. Moartea lui, scrie presa română. S-a întâmplat în ziua de 6 iunie 1972, zi de o importanță maximă pentru Nicolae Ceaușescu: ziua în care Fidel Castro, președintele Cubei, „El Lider Maximo”, a venit în România. Coloana oficială spre aeroportul Otopeni era condusă de motociclistul Titus Honceriu, de la Miliția Rutieră București. Avea doar 29 de ani. 

„Eram în misiune oficială, cu viteză, cu sirenele pornite, când din curtea CAP-ului Otopeni a ieșit o căruță cu doi cai. Nu am mai avut timp să frânez, cred că erau doar șapte metri între mine și atelaj. Am intrat în plin în căruța trasă de caii speriați, căruța s-a rupt. Inițial, nu am știut ce s-a întâmplat. M-am ridicat, aveam casca pe cap, dar după câteva clipe mi-am pierdut vederea, m-au cuprins durerile”, a declarat Titus Honceriu, pentru Adevărul. 

Colegii nu au mai așteptat ambulanța. L-au dus cu mașina la Elias, unde toate sălile de operații erau pline. A ajuns la Floreasca unde medicii nu i-au dat nici măcar o șansă de supraviețuire. 

„Am fost operat în fața studenților la medicină, ca material didactic, iar ei luau notițe. Aveam șapte coaste rupte, explozie de lob hepatic… Au venit cei mai buni chirurgi”, povestește polițistul. 

Când și-a revenit din operație, nu mai vedea nimic. Îl auzea însă pe medicul anestezist spunându-i soției sale să fie puternică, să nu mai plângă, că e femeie tânără și că asta a fost. La 12 ore de la accident a fost declarat mort și dus la morgă, printre cadavre. Ce s-a întâmplat, avea să afle de la alții. 

„M-au dezbrăcat, mi-au legat picioarele și m-au dus la morgă. Am stat acolo toată noaptea, nu îmi amintesc nimic. Dimineață însă, a venit un brancardier. Aducea trupul unei femei care se otrăvise. S-a uitat la mine, a văzut că mișc și i-a alarmat pe toți. M-au dus în Reanimare și mi-am revenit. Fusesem în moarte clinică”, poveste înfiorat polițistul.

Are un regret: nu l-a cunoscut niciodată pe brancardierul salvator. Ar fi vrut să îi mulțumească pentru că fără el ar fi fost de 51 de ani în mormânt. 

După ce a renăscut, trei luni a stat în spital. Era cel mai vechi pacient de acolo iar colegii dormeau cu rândul lângă el. 

Chiar și așa, cu trupul fărâmițat, la meserie nu a renunțat. A muncit 34 de ani.

„După 11 luni de concediu medical, am revenit la muncă. Mai întâi la secretariat, apoi a predat dirijarea, a fost polițist examinator și în cele din urmă am dat examen și am ajuns la biroul permise de conducere”, rememorează polițistul. După 34 de muncă, în 1998, a ieșit la pensie, cu fruntea sus.

Nu oricum, ci în aplauzele colegilor. După un destin zbuciumat, se considera totuși norocos: are familia aproape, iar fiul său i-a călcat pe urme și poartă cu mândrie uniforma de polițist. 

Dacă vedeți o rădașcă, nu o omorâți! Este o insectă inofensivă, inclusă în Cartea Roșie a Moldovei

Rădașca, Lucanus cervus, este una din cele mai cunoscute și cele mai mari insecte din țara noastră

Specia a fost menționată pentru prima dată în Moldova în anul 1917.

Rădașca a fost observată pe tot teritoriul Republicii Moldova, în special acolo unde s-au păstrat păduri cu stejari seculari, în parcuri sau cimitire vechi, cu arbori bătrâni.

Este o specie rară pentru Europa, fiind inclusă și în Cartea Roșie a Republicii Moldova cu statut de specie vulnerabilă.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Gândacul crește timp de 5 ani. Nu mușcă, se hrănește cu seva copacilor. Acești gândaci ordonați sunt implicați în prelucrarea frunzelor putrezite și a lemnului. ,,La urma urmei, nu ne este greu să le luăm și să le ducem la iarbă. Nu ucideți creaturi lipsite de apărare, aceasta este o specie rară. Să salvăm împreună insectele inofensive, oricum le este greu să supraviețuiască”.

sursa: Facebook

Un bebeluș de 4 luni s-a stins, după ce a fost strivit în somn de către părinții săi cu care împărțea patul

În localitatea Rossano Veneto din provincia Vicenza, o tragedie a zguduit comunitatea săptămâna trecută. Megan David, o fetiță de numai patru luni, a fost găsită fără suflare în patul în care dormea împreună cu părinții și fratele ei de șase ani, informează Corriere della Sera.

Cât de mult doarme un bebeluș?

Rezultatele preliminare ale autopsiei efectuate asupra trupului neînsuflețit al micuței în vârstă de doar patru luni, arată că ar fi murit sufocată în timp ce dormea cu părinții și fratele său mai mare

Potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiei, efectuate pe data de 19 iunie la unitatea de Patologie Cardiovasculare a Universității din Padova, de profesorul Antonello Cirnelli, medic legist și de Stefania Rizzo, expertă anatomopatologă, fetița ar fi murit sufocată, ca urmare a faptului că a fost strivită involuntar de una dintre cele trei persoane cu care împărțea patul.

Se pare că în noaptea tragediei, Megan dormea împreună cu fratele său de șase ani și cu părinții săi, Irina și Daniel. A fost chiar tatăl fetiței care, simțind că ceva nu era în regulă cu micuța, a sunat la numărul de urgență în jurul orei 01:00 noaptea.

Când medicii de la Spitalul San Bassiano au ajuns la casa tinerei familii de origine română, l-au găsit pe tatăl fetiței încercând să-i facă masaj cardiac. Medicii și asistentele medicale au încercat să o resusciteze pe nou-născută timp de aproape 50 de minute, fără a reuși însă să o readucă la viață.

Pentru a confirma cu adevărat că a fost vorba despre un accident tragic, este necesar să se aștepte rezultatele altor investigații efectuate asupra corpului micuței, cum ar fi cele de natură histologică și toxicologică.

Cu toate acestea, este tot mai puțin probabil ca moartea fetiței să fi fost cauzată de sindromul de moarte subită infantilă (SIDS), așa cum s-a presupus inițial.

Procuratura din Vicenza a deschis imediat un dosar de cercetare și așteaptă concluziile anchetei medicale. Între timp, se așteaptă restituirea corpului micuței familiei pentru organizarea funeraliilor.

Cazul amintește de un episod similar petrecut cu câteva luni în urmă la spitalul Pertini din Roma, unde un nou-născut a murit la câteva ore după naștere, strivit involuntar de greutatea mamei care, epuizată după un lung travaliu, adormise cu bebelușul încă în pat.

În Moscova, oamenii au voie să iasă din case doar dacă își fac programare la primărie
Articolul anterior
Gestionare eficientă a crizei Covid-19. Țara care a ieșit din pandemie fără niciun deces
Articolul următor