Video! Imagini uimitoare! Au înflorit cireșii, în Japonia

Japonia este în plin spectacol al naturii, asta în ciuda valului al treilea al pandemiei de Covid-19. Nu face excepție nici capitala Tokyo, unde o primăvară timpurie îi bucură pe locuitori prin cireșii înfloriți. Totuși, autoritățile nipone îi sfătuiesc pe oameni să limiteze festivitățile tradiționale pentru a preveni extinderea coronavirusului.

Florile cireșului, cunoscute drept „Sakura”, au atins punctul de maximă înflorire marți, cu două săptămâni mai devreme decât în mod obișnuit. „Hanami”, sărbătoarea japoneză a cireșilor, atrage de obicei mari mase de turiști în parcurile nipone. Aceștia stau de obicei sub cireșii înfloriți la picnic, bucurându-se de peisaj, dar și cântând.

Oameni cu măști au fost văzuți în apropierea Palatului Imperial din centrul metropolei Tokyo. Aceștia au fotografiat cireșii înfloriți, dar și-au făcut și selfie-uri lângă Sakura. În plus guvernatorul capitalei a îndemnat la prudență, sugerându-le oamenilor doar să se uite la florile de cireș.

Ce este Sakura și cum arată istoria sărbătorii cireșilor înfloriți?

Sakura sau sărbătoarea înfloririi cireşilor este unul dintre evenimentele spectaculoase ale naturii, o tradiţie japoneză care este aşteptată de întreaga lume. Având o istorie care merge până în secolul al VIII-lea, floarea de cireş este simbolul naţional al Țării Soarelui Răsare.

Numită iniţial hanami, sărbătoarea înfloririi cireşilor se spune că ar fi început încă din perioada Nara, 710-794, potrivit revistei Historia. La început, sakura era sărbătorită doar de către elita imperială, iar mai apoi în societatea samurailor. Mai târziu, în timpul perioadei Edo, tradiţia s-a răspândit şi printre oamenii de rând. Tokugawa Yoshimune, cel de-al VIII-lea shogun a plantat arii de mii de metri pentru a încuraja această tradiţie de sărbătorire a primăverii.

sursa

Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, după ce ar fi răpit un automobil din curtea unei gospodării. Ce riscă aceștia

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil.

Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un locuitor al raionului Criuleni, care a comunicat că pe parcursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în curtea gospodăriei de unde i-au răpit automobilul de model „VAZ 2106” prin forțarea și deteriorarea sistemului de pornire.

În rezultatul măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, la scurt timp automobilul a fost depistat în satul Văduleni.

În același timp au fost identificați suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din Vadul lui Vodă și Criuleni. Tinerii anterior au mai fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

ASP restituie avansurile achitate pentru serviciile cadastrale neprestate. Procedurile de urmat

Agenţia Servicii Publice (ASP) informează persoanele fizice și juridice, care au achitat până la data de 02.01.2024 un avans pentru prestarea serviciilor din domeniul cadastrului, dar serviciul nu a fost prestat în volum deplin, că pot depune la ASP o cerere de restituire a mijloacelor bănești achitate.

Procedura de restituire pentru persoanele fizice:

  • Persoanele fizice, care nu dețin o semnătură electronică, trebuie să completeze o cerere de restituire. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ASP, aici, ori poate fi completat direct la sediul centrului multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul. Cererea completată se depune la centrul multifuncțional respectiv ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele fizice care dețin o semnătură electronică trebuie să completeze cererea de restituire. Cererea completată și semnată cu semnătură digitală trebuie expediată la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md. Formularul poate fi descărcat pe site-ul ASP, aici.

Procedura de restituire pentru persoanele juridice:

  • Persoanele juridice care nu dețin o semnătură electronică scriu o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce, semnat la data adresării. Cererea semnată se depune la centrul multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul, ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele juridice care dețin o semnătură electronică, trebuie să scrie o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce semnat la data adresării. Cererea, semnată electronic,  se expediază la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md.

Mândrie pentru Poliția Națională! Un angajat al MAI a cucerit medalia de bronz la un Campionat European

”O nouă victorie pentru colegul nostru, Dovzii Vasilii, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European la karate shotokan, categoria seniori 80 kg.”, anunță Poliția.

Acesta a concurat cu cei mai buni sportivi la karate, din peste 22 de țări.

Campionatul a avut loc în orașul Debrecen din Ungaria🇭🇺.

Acesta activează în calitate de ofițer superior de investigații în cadrul Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI și are în palmaresul său mai multe medalii.

”Vasilii, Poliția Națională se mândrește cu performanțele tale. Mult succes!”, se arată într-un mesaj.

Studiu: Femeile în jurul vârstei de 40-50 de ani infectate cu Covid-19 sunt mai predispuse să aibă simptome persistente
Articolul anterior
Andreea Marin a făcut primele declarații după ce fiica ei a avut Covid-19
Articolul următor