Video! Imagini uimitoare! Au înflorit cireșii, în Japonia

Japonia este în plin spectacol al naturii, asta în ciuda valului al treilea al pandemiei de Covid-19. Nu face excepție nici capitala Tokyo, unde o primăvară timpurie îi bucură pe locuitori prin cireșii înfloriți. Totuși, autoritățile nipone îi sfătuiesc pe oameni să limiteze festivitățile tradiționale pentru a preveni extinderea coronavirusului.

Florile cireșului, cunoscute drept „Sakura”, au atins punctul de maximă înflorire marți, cu două săptămâni mai devreme decât în mod obișnuit. „Hanami”, sărbătoarea japoneză a cireșilor, atrage de obicei mari mase de turiști în parcurile nipone. Aceștia stau de obicei sub cireșii înfloriți la picnic, bucurându-se de peisaj, dar și cântând.

Oameni cu măști au fost văzuți în apropierea Palatului Imperial din centrul metropolei Tokyo. Aceștia au fotografiat cireșii înfloriți, dar și-au făcut și selfie-uri lângă Sakura. În plus guvernatorul capitalei a îndemnat la prudență, sugerându-le oamenilor doar să se uite la florile de cireș.

Ce este Sakura și cum arată istoria sărbătorii cireșilor înfloriți?

Sakura sau sărbătoarea înfloririi cireşilor este unul dintre evenimentele spectaculoase ale naturii, o tradiţie japoneză care este aşteptată de întreaga lume. Având o istorie care merge până în secolul al VIII-lea, floarea de cireş este simbolul naţional al Țării Soarelui Răsare.

Numită iniţial hanami, sărbătoarea înfloririi cireşilor se spune că ar fi început încă din perioada Nara, 710-794, potrivit revistei Historia. La început, sakura era sărbătorită doar de către elita imperială, iar mai apoi în societatea samurailor. Mai târziu, în timpul perioadei Edo, tradiţia s-a răspândit şi printre oamenii de rând. Tokugawa Yoshimune, cel de-al VIII-lea shogun a plantat arii de mii de metri pentru a încuraja această tradiţie de sărbătorire a primăverii.

sursa

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

Studiu: Femeile în jurul vârstei de 40-50 de ani infectate cu Covid-19 sunt mai predispuse să aibă simptome persistente
Articolul anterior
Andreea Marin a făcut primele declarații după ce fiica ei a avut Covid-19
Articolul următor