Video incredibil la televiziunea rusă: în fața înfrângerilor din Ucraina, mai mulți invitați contestă războiul: „Nu o să câștigăm niciodată!”

În cel mai rău caz pentru Kremlin, din când în când apărea câte un expert la marile televiziuni care-și exprima dubiul. Dar după retragerea dezordonată a trupelor ruse din regiunea Harkov, într-una dintre emisiuni, trei invitați au făcut front comun și au spus, iritați: „Cum ne țin nouă lecții analiștii care ne spuneau, înainte de 24 februarie, că singura amenințare pentru Armata Rusă când va cuceri Odesa e să nu fie strânsă prea tare în brațe de locuitorii entuziaști?!”.

După victoriile urcrainene în regiunea Harkov, la o televiziune rusă care se bucură de o populariate mare în țară au loc conversații de neînchipuit la începutul războiului și luni mai târziu. Boris Nadejdin, un fost politician liberal și un invitat obișnuit al unui talk-show difuzat de canalul NTV, deținut de Gazprom, spune că președintele Putin a fost indus în eroare de consilierii săi, care l-au făcut să creadă că Ucraina se va preda repede, și a cerut demararea unor negocieri de pace pentru încheierea conflictului, relatează Newsweek, preluat de Hotnews.ro. „Oamenii care l-au convins pe președintele Putin că operațiunea specială va fi rapidă și eficientă, că nu vom lovi populația civilă, că va intra și Garda noastră Națională, alături de kadâroviți (luptătorii ceceni aflați sub comanda lui Ramzan Kadîrov, n.r.), că vom face ordine – toți acești oameni ne-au întins o capcană”, a afirmat Boris Nadejdin în emisiunea de la NTV.

„Cineva i-a spus președintelui Putin că ucrainenii se vor preda, că vor fi liberi, că vor vrea să se unească cu Rusia. Cineva i-a spus asta. Au spus același lucru și la televizor. Suntem acum pe punctul de a înțelege: este absolut imposibil să învingem Ucraina, folosind acele resurse și metode coloniale, folosind soldați angajați pe bază de contract, mercenari și fără mobilizare”, a adăugat fostul deputat rus.

Prezentatorul TV l-a întrebat dacă sugerează Rusiei să se mobilizeze pe deplin împotriva Ucrainei, însă Nadejdin a răspuns: „Sugerez discuții de pace pentru oprirea războiului și trecerea la tratarea problemelor politice”.

Emisiunea de dezbateri de la NTV este foarte populară în Rusia, ca și postul de televiziune, care se deosebește de canalele de stat prin faptul că nu abordează subiectele într-o manieră puternic ideologizată, precum Russia 1 sau altele care țin linia impusă de Kremlin. De altfel, în timpul emisiunii, invitații au făcut aluzii la emisiunile lui Vladimir Soloviov de la postul Russia 1, unul dintre cei mai vocali susținători ai președintelui Putin, în care rușilor li se spunea că totul va fi bine și că Rusia va învinge în „operațiunea militară specială”.

Trupele ucrainene au obținut în acest weekend victorii importante în frontul de est, prin recuperarea controlului asupra orașelor Kupiansk și Izium. Duminică, Rusia a recunoscut că forțele sale au fost împinse înapoi din aproape toată regiunea Harkov, Ministerul Apărării rus publicând o hartă a retragerii. Moscova a susținut însă că este vorba despre o retragere strategică menită să consolideze poziția trupelor sale în estul regiunii Donbas.

Trupele ruse au fost depășite numeric „de 8 ori”, afirmă un oficial prorus din Harkov Afirmațiile făcute de Nadejdin nu sunt singurul exemplu al faptului că starea de spirit de la televiziunile ruse s-a domolit, în urma contraofensivei fulgerătoare a trupelor Kievului. Narațiunea se îndreptă acum către modul în care forțele ucrainene i-au depășit cu o majoritate covârșitoare pe soldații ruși din nord-estul Ucrainei, scrie Reuters. Vitali Ganchev, un oficial numit de Rusia în regiunea Harkov, a spus la postul de televiziune de stat Rossia 24 că trupele ruse au fost depășite numeric „de opt ori”. El a mai spus, fără a furniza dovezi, că forțele ucrainene au fost întărite de „mercenari occidentali”. Ganchev a recunoscut că forţele ucrainene au reușit să ajungă la graniţa cu Rusia şi a spus că „aproximativ 5.000 de civili au fost evacuaţi în Rusia”.

”Situaţia devine tot mai dificilă de la o oră la alta”, a mai afirmat Ganchev, adăugând că graniţa cu regiunea Belgorod din Rusia a fost închisă. Acesta a reluat retorica Moscovei în încercarea de a prezenta „retragerea” ca o decizie de regrupare a trupelor mai departe de linia frontului. „De aceea, pentru a ne conserva personalul, cred că s-a decis retragerea, regruparea”, a adăugat Ganchev.

Schimbarea de ton, vizibilă în mare parte a presei de stat

În emisiunea „60 Minutes”, gazda Olga Skabeeva a deschis ediția de luni dimineață, descriind bombardamentele rușilor de duminică asupra centralelor electrice ucrainene și întreruperile de curent care au rezultat în estul Ucrainei drept „un punct de cotitură în operațiunea militară specială”.

Câțiva oaspeți au adus în discuție și afirmațiile lui Putin din iulie, conform cărora Rusia „nu a început încă nimic serios”, spunând că Moscova va intensifica acum acțiunea militară. Retragerea Rusiei de pe unele teritorii a fost încadrată de unele ziare de discursul Ministerului Apărării despre o „redistribuire tactică” a trupelor sale, deși unele publicații citau experți militari care sugerau că nu totul a mers conform planului. Ziarul Izvestia, în rezumatul său de weekend, a spus că Rusia a ucis 4.000 de soldați ucraineni, iar armata „a redistribuit forțele pentru a se concentra asupra Donbasului”. Nezavisimaya Gazeta a fost mai critică, spunând că Ministerul rus al Apărării nu a comentat „rapoartele extrem de tulburătoare din Ucraina… timp de câteva zile”.

Ziarul a menționat că, pe măsură ce forțele ucrainene înaintau la granița de vest a Rusiei, conducerea militară a Moscovei se afla la mii de kilometri distanță, în estul îndepărtat al țării, pentru exerciții anuale de război care implicau 50.000 de soldați.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Gardianul Cetății Soroca a fost adus pentru ultima dată în fața acesteia. Sute de oameni au venit să își ia rămas bun de la Nicolae Bulat
Articolul anterior
VIDEO! Corpul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a ajunge pentru ultima oară la Palatul Buckingham
Articolul următor