Video. Joe Biden a lăudat moldovenii în discursul său de la Adunarea Generală a ONU

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a pomenit de Republica Moldova în discursul său de la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care are loc în aceste zile.

Joe Biden s-a referit la Republica Moldova în contextul în care cetățenii moldoveni au ales democrația și valorile europene la ultimele alegeri parlamentare, desfășurate la data de 11 iulie curent.

„Adevărul e că lumea democratică este peste tot. Trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, manifestanți pentru pace (…) Trăiește în mândrii moldoveni, care au obținut o victorie pentru forțele democrației, cu mandat de a combate corupția și de a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Amintim că și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află la News York, în perioada 21-22 septembrie, va susține miercuri, 22 septembrie, un discurs în plenul Adunării Generale a ONU.

De asemenea, potrivit Președinției, la New York șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale, scrie cotidianul.md.

Zilele critice sunt un coșmar pentru tine? Iată ce trebuie să știe orice femeie despre cea mai dificilă perioadă a lunii…
Articolul anterior
Încă 1.300 cazuri noi de Covid-19, confirmate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante