Video! Președintele ales Maia Sandu, primul interviu în limba engleză oferit pentru Euronews

Maia Sandu a oferit primul interviu în limba engleză, pentru Euronews, în calitate de președinte ales al Republicii Moldova.

separator

Maia Sandu a vorbit despre politicieni corupți, despre corupția din țară, despre moldovenii care au plecat peste hotare din cauza lipsei oportunităților economice acasă, despre oamenii care au votat pentru că și-au dorit o schimbare, despre agenda și prioritățile sale în calitate de președinte, intensificarea comerțului extern și creșterea bunăstării oamenilor, despre o unitate a tuturor etniilor din țara noastră! Urmărește, mai jos, interviul! (sursa video: facebook/Pro TV Chișinau)

Maia Sandu, în drumeție la Orheiul Vechi împreună cu tinerii stagiari de la președinție

Președinta Maia Sandu a schimbat astăzi ținutele de birou pe adidași și un costum sport. Șefa statului, împreună cu tinerii care efectuează stagiul practic la Președinție, au luat la pas stâncile și potecile uimitoare de la Orheiul Vechi.

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

”Astăzi, împreună cu stagiarii de la Președinție, am fost în drumeție la Orheiul Vechi. Am mers pe jos, pe stânci și prin pădure, de la Butuceni până la Furceni. 

De-a lungul traseului, ne-am bucurat de priveliștea unică pe care ne-o oferă regiunea. 

A fost o zi frumoasă, iar la despărțire am convenit să repetăm această experiență”, a declarat Maia Sandu, pe pagina sa oficială de facebook.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 15 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 12 persoane, persoane în picioare şi cer
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu natură

Un moldovean, prins cu permis fals la volanul unui BMW luxos

Un moldovean de 22 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră români cu un permis de conducere polonez fals.

Moldovean de 22 de ani la volanul unui BMW luxos, prins cu permis fals

Totul s-a întâmplat ieri, 12 august, în jurul orei 01:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, transmite stiri.md.

Moldoveanul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei la volanul unui BMW luxos înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia sa.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la document, tânărul a declarat că în timp ce se afla la muncă în Germania a decis să obţină un permis de conducere şi pentru categoria C, pentru a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

A luat legătura cu un conaţional care se afla în Polonia şi care l-a ajutat să obţină permisul contra sumei de 4500 de euro, fiind convins că este un document autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals.

Un tânăr din Moldova a fost invitat de Yves Saint Laurent pentru a participa la o prezentare de modă

Alexei Marjeneanu este primul moldovean care a defilat pentru Casa de Modă pariziană Yves Saint Laurent. Tânărul a prezentat piese din colecția de vară pentru bărbați. Prezentarea de modă a avut loc chiar în mijlocul deșertului, lângă orașul Marrakech. Pregătirile pentru eveniment au durat câteva luni, iar defilarea a fost urmărită în direct de peste două milioane de telespectatori.

Alexei Marjeneanu, în vârstă de 18 ani, absolvent al unui liceu din Chișinău, a defilat chiar în mijlocul deșertului Agafay de lângă Marrakech timp de câteva zile la rând. Tânărul chipeș, cu părul de foc, a fost ales din câteva sute de modele pentru prezentarea colecției de vară a renumitei case de modă Yves Saint Laurent, scrie www.primeleștiri.md.

„Am împlinit 18 ani, absolveam școala, aveam examene de BAC când am fost anunțat că am posibilitatea să lucrez cu Saint Laurent. De obicei toate castingurile sunt online sau sunt trimise doar fotografii. Cei de la Saint Laurent au vrut să mă vadă live, așa că mi-au plătit zborul și cazarea”, a spus Alexei Marjeneanu.

Alexei susține că a așteptat această oportunitate încă de la vârsta de 15 ani. În tot acest timp, portofoliul său a fost pe site-ul unei agenții de modeling care îi căuta contracte potrivite.

„A doua zi, îmi scrie un booker că Saint Laurent vrea un contract exclusiv cu mine și eu zic „Super!”. Totul a fost bine, am semnat. Mă întorc acasă, susțin BAC-ul, iar într-o zi mi se spune că trebuie să vin pentru măsuri și pentru a alege ținutele pentru spectacol. Eu întreb: „ Pe ce dată?” Era exact în aceeași zi în care trebuia să susțin examenul la istorie. Am mers la examen, am scris, am ieșit, am luat taxi și am zburat direct la Paris”, a spus tânărul.Publicitate

Ce a urmat, a fost mai degrabă un basm: zbor charter de la Paris la Marrakech, repetiții cu cei mai tari profesioniști din industria modei, modele din toată lumea și, desigur, spectacolul în sine chiar în mijlocul deșertului, la care au participat actori, modele și redactori șefi ai celor mai prestigioase publicații.

„Nu am mai trăit niciodată un astfel de moment. Clipa în care a răsunat muzica, în jur invitați VIP, toată lumea filma, acest cerc s-a ridicat pe scenă și am înțeles unde sunt acum, ce făceam și tot ce se întâmpla – apoi mi-a explodat creierul. Mi-am dat seama că este ceea ce îmi doresc”, a menționat Alexei Marjeneanu.

Tânărul spune că părinții l-au ajutat să se descurce cu emoțiile: „Mama își face mereu griji pentru mine, indiferent ce s-ar întâmpla, oriunde aș fi, ea își face griji. Îi sunt foarte recunoscător pentru că m-a ajutat să merg pe această cale și să mă mișc înainte. Și îi sunt recunoscător pentru că mă susține, și întotdeauna a susținut orice idee de a mea.

În viitorul apropiat, Alexei vrea să facă carieră de model. 18 ani este o vârstă de aur în lumea modellingului, spune tânărul. El va suspenda însă deocamdată studiile: „Vreau să iau acest gap-year, adică un an fără universitate. Toamna voi avea un sezon, voi zbura acolo, va fi un sezon iarna, va fi vara și așa mai departe. Nu știu unde să aplic acum, așa că iau pauză pentru un an. Știu că în viitorul apropiat voi avea filmări, adică pot trăi în viitorul apropiat”.

Visul lui Alexei este să semneze un contract cu Yves Saint Laurent și pentru sezonul următor.

S-a stins din viață doctorul habilitat Nicolae Bucun
Articolul anterior
Cum să ai o sarcină activă și cum să te alimentezi corect în perioada sarcinii: webinar și antrenament gratuit pentru graviduțe!
Articolul următor