Video! Momentul în care o șoferiță lovește o copilă pe o trecere de pietoni din Capitală

O șoferiță cu un Mercedes a fost cât pe ce să producă o tragedie pe o trecere de pietoni din Capitală. Accidentul s-a produs astăzi, 4 februarie, pe strada Sarmizegetusa din Capitală, scrie stiri.md.

Din imaginele surprinse de un martor ocular se poate observa că şoferiţa nu a acordat prioritate pietonilor şi a accidentat o copilă. Nu se cunoaște cât de puternic a fost impactul și dacă pietonul a avut de suferit, dar după ce a fost lovită, victima s-a ridicat în picioare.

De asemenea. în momentul impactului pe trecerea de pietoni era și o femeie, care după cele întâmplate liniștit și-a văzut de treabă, fără a-i acorda ajutor fetei.

Ofițerul de presă Natalia Stati a declarat pentru sursa citată că victima nu s-a adresat la poliție.

”Poliția nu a fost sesizată despre comiterea accidentului rutier nici la data de 01 februarie, cum e indicat pe imagine, nici la ziua de azi. Dacă pietonul nu a avut careva pretenții și nu s-a ales cu careva leziuni și s-a înțeles cu șoferița, au dreptul să nu sesizeze Poliția”, a declarat ofițerul de presă.

Avion întors pe aeroport, după ce unui pilot i s-a făcut rău

Un avion care zbura pe ruta Timișoara – Hurghada (Egipt) a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă din București, sâmbătă, 25 martie. Pilotul aeronavei Tarom și-a pierdut cunoștința în timpul zborului, aparatul fiind adus la sol de copilot cu cei 138 de pasageri aflați la bord.

Aeronavă Tarom întoarsă la Otopeni, după ce unui pilot i s-a făcut rău. Avionul plecase din Timișoara către Egipt

Aeronava Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGK, care opera sâmbătă zborul charter RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul din București.

Copilotul, o femei, a luat decizia să se întoarcă spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) când aeronava era deasupra Bulgariei.

Se pare că pilotul de 30 de ani este inconștient, avionul fiind așteptat de echipajele de urgență la Otopeni și spitalizat la București.

Aeronava va pleca spre destinație (Egipt) cu un alt echipaj.

Vladimir Zelenski: ”Ucraina nu va ierta niciodată delictele împotriva poporului, decesele și toate rănile”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un nou discurs, că Ucraina nu va ierta toate decesele şi rănile suferite şi că toţi “teroriştii ruşi” vor fi înfrânţi.

„Aş dori să menţionez toţi luptătorii noştri care atacă ocupantul ca răspuns la teroare, care identifică poziţiile inamicului din care acesta atacă oraşele noastre. Fiecare poziţie a teroriştilor distrusă este viaţa salvată a oamenilor noştri. Mulţumesc personalului Forţelor Armate, informaţiilor şi Serviciului de Securitate – tuturor celor care sunt implicaţi în îndeplinirea acestei sarcini… Răspunsul corect cu foc pentru cei care sunt sursa terorii. Asemenea atacuri ca asupra Kostiantynivka astăzi, ca multe alte oraşe ale noastre… Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru, nu va ierta aceste decese şi toate rănile. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi”, a spus Vladimir Zelenski, conform ziare.com.

El a precizat că a discutat cu o delegaţie a Băncii Mondiale despre programele de sprijin pentru Ucraina şi reconstrucţie.

“M-am întâlnit astăzi cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Nu pierdem nicio zi pentru contactele internaţionale, lucrăm la toate nivelurile. Au fost discutate programele actuale de sprijin pentru Ucraina şi altele promiţătoare. Desigur, ne-am concentrat pe reconstrucţie – tot ce trebuie făcut în multe oraşe şi sate ucrainene care au suferit atacuri teroriste din partea ocupantului. Clădiri rezidenţiale, infrastructura socială, baza economică a vieţii – toate acestea trebuie reconstruite. Şi le mulţumesc partenerilor pentru că au înţeles că sincronizarea şi coordonarea eforturilor sunt cruciale”, a menţionat Zelenski.

RTEC anunță că șoferii de troleibuze vor fi supuși unor verificări mai riguroase

Regia Transport Electric Chișinău informează că a intensificat verificările pentru șoferii de troleibuze.

doc) Primăria Municipiului Chișinău anunţă: O călătorie cu autobuzul şi  troleibuzul va costa 6 lei din 1 iulie

Instituția a publicat pe Facebook unele dintre măsurile care urmează a fi implementate pentru sporirea siguranței în trafic, transmite diez.md.

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău își propun realizarea următoarelor acțiuni:
1. Verificarea stării fizice și psihologice a conducătorilor de troleibuze;

2.  Șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;
3. Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
4. Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea regulamentului circulației rutiere;
5. Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

Regia Transport Electric Chișinău menționează că în urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare sau financiare până la eliberări din funcție.

Operatorul municipal care gestionează transportul public precizează că este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic nu sunt supuși pericolelor.

Amintim că ieri, 24 martie, în capitală s-a produs un accident în care a fost implicat transportul public. În jurul orei 15.30, o minoră cu vârsta de aproximativ 12 ani a decedat după ce a fost lovită de un troleibuz.

Cancerul este a doua cauză a mortalității în rândul populației din țara noastră. Iată ce trebuie să faci pentru a reduce riscul apariției cancerului
Articolul anterior
Covid-19 a ucis o întreagă familie din Venezuela: doi soți și pe cei trei copii ai lor
Articolul următor