Video! O tornadă violentă a devastat Italia. Persoane rănite, drumuri închise

O tornadă a făcut ravagii în Italia, orașul Catania din Sicilia fiind afectat puternic, marţi, de ploi abundente şi grindină. Mai mute persoane au fost rănite, însă niciuna nu a avut nevoie de spitalizare. Locuinţe şi magazine au fost afectate de furtună, copaci au fost dezrădăcinaţi şi drumuri au fost închise, potrivit publicației La Stampa.

Patru avioane au fost redirecţionate către alte aeroporturi. Locuitorii din oraşul de pe Muntele Etna au fost sfătuiţi să rămână în case. În regiunea Liguria, precipitaţiile abundente căzute, luni şi marţi, au provocat umflarea râurilor.

Un pod de mici dimensiuni s-a prăbuşit, iar zece familii au fost evacuate de echipele de salvare, a informat presa italiană. În Savona, precipitaţiile căzute, luni, au fost cele mai abundente din istoria provinciei costiere, provocând alunecări de noroi şi inundaţii. Circulaţia rutieră şi feroviară a fost blocată.

Trucul unui profesor pentru a depista elevii care copiază de pe telefoane la examene: A publicat pe net răspunsul greșit

Un profesor care s-a săturat de studenții care își foloseau telefoanele mobile pentru a găsi răspunsuri și a copia la examenele universitare a inventat o metodă ingenioasă de a-i prinde.

Elevii care au presupus că profesorul lor „mai în vârstă” nu ar fi familiarizat cu cele mai noi metode de înșelăciune au fost prinși în flagrant când acesta a conceput o metodă genială pentru a-i prinde. Un elev din clasa de inginerie a explicat că atunci când s-au așezat cu toții la examenul final, aproximativ jumătate din clasă a părăsit sala pentru a merge la baie în timpul testului – mult mai mulți decât de obicei.

Elevul a spus că a presupus că marea majoritate căutau răspunsurile pe telefon, ceea ce l-a „iritat”, dar a rămas concentrat și a reușit să parcurgă lucrarea. După ce a ieșit din sala de examen, elevul și-a amintit că a existat o anumită întrebare care nu avea legătură cu ceea ce au învățat cu toții în clasă, ce avea două părți.

Partea A a fost „destul de ușoară”, dar nu avea nici o idee despre cum să facă partea B, așa că a lăsat-o pur și simplu deoparte, deoarece reprezenta doar 5 puncte din 100. După ce toate examenele au fost corectate, profesorul le-a trimis un e-mail tuturor studenților universității pentru a le explica planul său inteligent de a-i prinde pe cei care au apelat la un ajutor extern. Mulți dintre elevi au folosit internetul pentru a găsi răspunsuri la întrebările de la examene și teme.

Profesorul lor a decis să folosească acest lucru împotriva lor după ce s-a săturat ca studenții să folosească baia ca scuză pentru a căuta răspunsuri pe telefon.

Un elev a scris pe Reddit: „A făcut intenționat partea B imposibil de rezolvat și cu aproximativ o lună înainte de examenul final, a pus un coleg să pună exact întrebarea (online), care a fost formulată în mod distinct pentru a fi unică. Apoi și-a creat propriul cont și a răspuns la întrebare cu o soluție care pare corectă la prima vedere, dar care, de fapt, este fundamental greșită și este foarte puțin probabil ca cineva să facă aceleași presupuneri și greșeli în mod independent.”

Din cele 99 de examene predate, 14 dintre ei au căzut în capcană și au dat exact răspunsul pe care propriul profesor îl postase online. Toți au primit un punctaj general de zero și au fost raportați la universitate pentru încălcarea angajamentului de onoare academică pe care îl semnaseră.

Numele lor au fost, de asemenea, distribuite tuturor celorlalți profesori din institut – iar toți ceilalți studenți care nu trișaseră au primit note maxime pentru întrebarea falsă. Alții au fost impresionați de planul viclean, iar unul dintre ei a răspuns: „Este uimitor! Am văzut câteva povești de acest gen și mă face să mă bucur că nu folosesc internetul pentru teste. Sincer, dacă trișezi la un test supravegheat, meriți să fii prins. Învață ca toată lumea.”

sursa

Funcționară din Cernăuți reținută pentru că „ar fi ajutat” bărbați ucraineni să fugă de război. Zeci de bărbați au ieșit ilegal din Ucraina

O funcționară a Administrației Regionale de Stat Cernăuți a fost reținută de colaboratorii organelor de drept, fiind acuzată că a „ajutat” bărbații ucraineni de vârsta recrutării să treacă fără dificultăți frontiera de stat.

Conform Procuraturii Generale de la Kiev, ancheta a stabilit că femeia, folosindu-se de funcția sa, a introdus informații în sistemul „Șleah” care i-ar fi permis cetățenilor ucraineni de mai multe vârste de recrutare, să părăsească teritoriul țării, scrie bucprss.eu.

În total, au fost stabilite peste 50 de cazuri în care cetățenii de sex masculin au părăsit țara sub pretextul de a livra din străinătate ajutor umanitar.

În scopul confiscării documentelor necesare și a altor informații, în regiune sunt în desfășurare percheziții autorizate.

sursa

Primarul Moscovei se laudă că a fost în Donbas pentru a ajuta la ”stabilirea granițelor”. ,,A mâncat câteva sandvișuri cu ceai și a plecat să se bucure de viața de lux de la Moscova”

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat vineri, 2 decembrie, că a mers în Donbas, în regiunile ocupate de trupele ruse.

În anunțul făcut pe Telegram, primarul a transmis că a ajutat la ”stabilirea granițelor.”

”Îi ajutăm pe băieții noștri (trupele ruse – n.red.) de pe linia de apărare să echipeze liniile: șanțuri antitanc, tranșee. Instalăm generatoare, sobe, restabilim iluminatul. Construim posturi medicale”, a scris primarul Moscovei.

Sobianin a precizat că s-a întâlnit cu muncitori în construcții și cu personalul militar, inclusiv cu soldații mobilizați capitala Moscovei

Fotografiile postate de primar au fost distribuite și de canalul Nexta.

”Judecând după fotografii, a făcut câteva poze pentru ca propagandiștii Soloviov și Skabeeva să se mulțumească, a mâncat câteva sandviciuri cu ceai și a plecat să se bucure de o viață de lux la Moscova, iar invadatorii să meargă să moară lângă Bahmut”, au scris jurnaliștii în mesajul care însoțește fotografiile.

sursa

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general
Articolul anterior
Un bărbat a sunat la 112 să se plângă că nu-i merge Facebook-ul și nu poate vorbi cu soția
Articolul următor