Video. Oraşul Mariupol s-a transformat în ruine. Ce a mai rămas în urma atacurilor cu bomba

Mariupol, cel mai bombardat oraș din Ucraina, s-a transformat în ruine. Un clip video filmat din dronă și distribuit masiv pe rețelele sociale a arătat ce a mai rămas din orașul-port la Marea Azov.

sursă: captură video

Batalionul Azov, o grupare pe care rușii o consideră formată din neo-naziști, a postat o înregistrare video pe Twitter care arată dezastrul din Mariupol.

Distrugerile provocate de bombardamentele rusești sunt masive în Mariupol. Din orașul asediat deorțele rusești de săptămâni întregi nu a mai rămas aproape nimic.

„Acesta este Mariupol astăzi. Ca un oraș mort, doborât de inamic. Dar va trăi. Oamenii respiră acolo – flămânzi, în subsolurile caselor în flăcări. Inimile lor încă bat sub dărâmături în speranța mântuirii. Mariupol suferă. Cu toate acestea, el este încă o ființă vie, care așteaptă să fie salvată”, a scris gruparea pe Twitter lângă textul care însoțește clipul video.

Care e acum situația în Mariupol

Potrivit BBC, 300.000 de locuitori sunt blocați în oraș, fără să aibă energie electrică, apă curentă sau încălzire.

Aceeași sursă scrie că cei care încă locuiesc în oraș își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce Rusia își continuă invazia asupra orașului.

Primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko, a spus pentru BBC săptămâna trecută că peste 80% din clădirile rezidențiale au fost fie avariate, fie distruse, iar o treime dintre ele nu mai pot fi reparate.

sursa

Peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, ridicate în urma a 18 percheziții în Capitală, dar și în afara ei

Peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă – ridicate urmare a 18 percheziții în Chișinău și în afară. Substanța botulinică era adusă ilegal în Moldova din Ucraina – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și și în condiții necorespunzătoare.

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal și cu sprijinul angajaților SFS și ANSP, au ridicat marți peste 330 flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, în cadrul perchezițiilor în 18 locații din Chișinău și în afară.

Suplimentar, oamenii legii au ridicat cinci calculatoare, documente contabile, carnete cu înscrisuri și peste de 60.000 EUR, peste 4.000 USD și peste 360.000 MDL. Potrivit oamenilor legii, substanța botulinică era adusă ilegal în Moldova din Ucraina de către complicii persoanelor implicate – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și și în condiții necorespunzătoare. Ulterior aceasta era transmisă și utilizată în unele clinici de frumusețe din municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării.

Investigația penală continuă, iar publicul urmează să fie informat despre rezultatele acesteia.

Accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta nr. 22

Accident rutier cu implicarea unui troleibuz a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei pe strada Ion Creangă, scrie stiri.md.

Potrivit ofițerului de presă Natalia Stati, a accidentul a avut loc la ora 12:20, când o mașină de model Volkswagen s-a tamponat cu un troleibuz de pe ruta numărul 22.

Ca urmare a impactului nimeni nu a avut de pătimit.

Alte circumstanțe pe acest caz se stabilesc.

Ceartă la cuțite între doi iubiți din Durlești. Cu ce s-a încheiat

Un bărbat a ajuns la spital după ce concubina acestuia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit, stiri.md.

Incidentul s-a produs pe data de 24 aprilie, la Durlești, în locuința agresoarei.

Veniți la fața locului polițiștii au stabilit că o un bărbat de 42 de ani, aflându-se în ospeție la concubina sa, o femeie de 54 de ani, în urma consumului de alcool, s-au certat până la cuțite.

Astfel, în timpul conflictului, femeia a scos un cuțit și i l-a înfipt bărbatului răni în zona pieptului.

Ca urmare, bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Video. Un desen animat rusesc care îl face monstru pe Putin și arată imagini din Ucraina invadată a devenit viral
Articolul anterior
Autoritățile din Ucraina vor să scoată zeci de milioane de tone de cereale prin România și Republica Moldova
Articolul următor