Video! Orchestra ,,Lăutarii” a împlinit 50 de ani! Concert de zile mari la Palatul Naţional ,,Nicolae Sulac”

Orchestra ,,Lăutarii” a susținut un concert grandios, de peste patru ore, la Palatul Naţional ,,Nicolae Sulac”, cu ocazia celor 50 de ani de activitate! Cei mai buni artiști și instrumentiști au încântat publicul cu cele mai frumoase melodii populare.

separator

Artiştii au ridicat publicul în picioare, iar spectatorii au aplaudat încontinuu.

Igor Buzurniuc cântă în orchestră de 38 de ani. Violonistul spune că indiferent de anii petrecuți în scenă, emoțiile sunt mereu la fel de mari. „Cât o să pot munci, atâta o să muncesc, cât maestrul Botgros o să accepte și-o să am putere”, a spus violonistul în orchestra Lăutarii, Igor Buzurniuc, potrivit publika.md.

Cu emoţii mari a venit şi fiul maestrului Nicolae Botgros, membru al orchestrei. „Înainte de fiecare spectacol, înainte de fiecare ieșire în scenă, mă copleșesc niște emoții pozitive, dar vreau mai repede să apar în scenă, pentru că e un moment deosebit, atunci când se petrece primul contact cu publicul”, a menţionat violonistul în orchestra Lăutarii, Corneliu Botgros. Maestrul Nicolae Botgros spune că este mândru de lăutarii săi şi îşi doreşte în continuare să crească generații de muzicieni. „Nu mi-e rușine să-l rog pe Dumnezeu, că am abia 67 de ani, dar aș vrea să-l mai rog să-mi mai dea câțiva ani, să pot să mai fac niște lucruri frumoase, pentru că gândurile mă duc departe, iar muzica crește”, a afirmat artistul poporului, dirijorul, Nicolae Botgros.

„Maestrului îi urez sănătate multă, încă multă putere de acum încolo, să facă lucrurile la fel de frumos”, a spus solistul în Orchestra Lăutarii, Ion Paladi.

„Eu consider acest concert și, în gerene, concertele lăutarilor, ca niște duminici frumoase pentru sufletele oamenilor”, a afirmat interpretul de muzică populară, Mihai Ciobanu. Concertul aniversar a adunat spectatori atât din țară, cât și de peste hotare, care cred că muzica lăutarilor este hrană pentru sufletul lor. Concertul a fost organizat în cadrul Festivalului Mărțișor 2020. Orchestra Naţională de muzică populară Lăutarii a fost fondată în anul 1970 de regretatul interpret Nicolae Sulac.

Un bebeluș și-a salvat mama de la moarte: ,,Sunt recunoscătoare în fiecare zi”
Articolul anterior
Tehnologii inovatoare: cea mai eficientă metodă de epilare definitivă, chiar dacă ai fire de păr deschis și subțire
Articolul următor
Alte articole interesante