Video. Reținuți după ce au furat jumătate de milion de lei prin forțarea ușilor din termopan și prin metoda culegerii de chei

Doi indivizi, în vârstă de 30 și 45 de ani, au fost reținuți de ofițerii Direcției combaterea crimelor grave a INI, cei de investigații ai IP Bălți, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți, fiind bănuiți că ar fi comis furturi în proporții deosebit de mari, în valoare estimativă de până la jumătate de milion de lei, dintr-o întreprindere.

separator
Furturile au avut loc într-o întreprindere din municipiul Bălți, în primăvara acestui an. Bănuiții, locuitori ai municipiului Chișinău, operau prin forțarea ușilor din termopan, precum și prin metoda culegerii de chei.

Pe acest caz, acţiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost desfășurate timp de aproximativ trei luni. La domiciliul acestora au fost desfășurate și percheziții unde au fost depistate și ridicate inclusiv mijloace bănești, care vor fi incluse alăture la materialul probatoriu existent.

Reținerea bănuiților a avut loc la 17 decembrie curent, în capitală, de către ofițerii de investigații cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger”. La această etapă sunt întreprinse acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii implicării bănuiților la comiterea altor infracțiuni.

Dacă li se va demonstra vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 12 ani.

CEDO: o moldoveancă va primi despăgubiri de 6.000 de euro, pentru muzica restaurantului construit peste perete
Articolul anterior
Circa 20.000 de lei au fost găsiți pe jos, în Piața Centrală. Se caută proprietarul
Articolul următor
Alte articole interesante